Medlife, operatorul medical privat cu cel mai mare numar de spitale si unitati spitalicesti din tara ia in calcul listarea la Bursa, potrivit unor surse din piata. Desi se afla in plin proces de achizitii, actionarii principali ai companiei au facut recent un road-show in marile capitale europene, pachetul pe care compania il va scoate la tranzactionare fiind astfel dimensionat incat familia Marcu sa isi pastreze controlul majoritar. Potrivit acelorasi surse, daca va intra pe piata bursiera, MedLife (care detine o cota de piata de circa 45% pe piata serviciilor medicale cu o cifra de afaceri agregata de 80 milioane de euro in 2014 si un profit operational (EBITDA) de 13 milioane de euro) ar putea intra direct in top 10 tranzactionari.Listarea unui operator din zona serviciilor medicale ar fi o premiera pentru piata de capital din Romania.

Mihai MarcuFoto: Hotnews

Familia Marcu este principalul actionar al Medlife, cu 51% din actiuni. Urmeaza Societe Generale Asset Management Eastern Europe (SGAM), care controleaza 36,2% din titluri, si International Finance Corporation (IFC), divizia de consultanta si investiii a Bancii Mondiala, cu un pachet de 12,7%.

Pentru 2015, Medlife si-a propus sa finalizeze alte 3 proiecte: un centru de neurochirurgie in Ferdinand, o clinica de stomatologie in Unirii, si un centru de cardiologie si radiologie interventionala in Grivita, aceastea din urma reprezentand trei linii de business complet noi.

Potrivit fondatorului companiei, fostul bancher Mihai Marcu, la MedLife lucreaza 4% din medicii din Romania, compania oferindu-si serviciile catre cel putin 4,5 milioane de clienti unici. Pentru 2015, MedLife tinteste o crestere organica de 16% pana la valoarea de 93 milioane euro, si o crestere accelerata a profitului operational

"Avem in plan extinderea laboratorului din Grivita care va avea instalata prima si cea mai avansata linie de automatizare a probelor medicale din Regiunea Balcanica, cu echipamente Abbot. In a doua jumatate a anului vrem sa finalizam alte doua proiecte de amploare, derulate la nivel regional, respectiv extinderea Hyperclinicii MedLife din Timisoara si inaugurarea unei noi clinici de mari dimensiuni in Cluj. Aditional acestor proiecte, suntem in discutii cu 3-4 operatori medicali in vederea derularii unor noi achizitii pe plan local, valoarea minima a cifrei de afaceri per companie fiind de 7-10 milioane euro. Avem convingerea ca toate aceste proiecte ne vor consolida si mai mult pozitia de lider si ne vor aduce mai aproape de obiectivul nostru, acela de a atinge cinci milioane de clienti unici pana la finalul anului", spunea in martie Mihai Marcu.