Cea mai mare banca din Europa renunta la 25.000 de angajati si reduce baza de active cu 290 de miliarde de dolari
"HSBC vizeaza reduceri de costuri cuprinse intre 4,5 si 5 miliarde de dolari pe an pana in 2017 si sa ajunga la o rentabilitate a fondurilor proprii de peste 10%", a informat banca britanica intr-un comunicat de presa publicat inainte ca directorul general, Stuart Gulliver, sa prezinte investitorilor si analistilor mai multe detalii cu privire la cel de al doilea sau plan strategic demarat de la preluarea functiei de CEO in 2011.
"HSBC intentioneaza sa-si vanda operatiunile din Turcia si Brazilia dar are de gand sa mentina o prezenta in aceasta ultima tara pentru mari clienti corporate. In paralel, HSBC intentioneaza sa-si accelereze investitiile in Asia, cu un accent deosebit pe China si Asia de Sud-Est", se mai arata in comunicatul remis de banca britanica. De asemenea, HSBC a confirmat ca analizeaza o eventuala mutare a sediului general in afara Marii Britanii.
O decizie va fi luata pana la sfarsitul acestui an. In luna februarie, directorul general de la HSBC, Stuart Gulliver, a declarat ca subsidiarele cu probleme ale bancii, cele din Brazilia, Mexic, Turcia si SUA, au la dispozitie maxim doi ani pentru a-si imbunatati rezultatele in caz contrar urmand sa fie vandute. Ggrupurile bancare ING Group NV, Qatar National Bank si Arab Banking Corporation se numara printre posibilii ofertanti la preluarea operatiunilor din Turcia ale grupului bancar britanic HSBC, mai scrie Reuters.
Divizia HSBC din Turcia a inregistrat anul trecut pierderi de 64 milioane de dolari din cauza unor limite impuse de autoritatile de reglementare la dobanzile pentru cardurile de credite si overdrafturi. HSBC are cea de a 13-a retea bancara din Turcia, cu mult in urma liderilor Isbank si Garanti Bank.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi