Societatea de administrare a investitiilor Erste Asset Management (EAM) estimeaza vanzari de 100 milioane euro in Romania, in 2015, in fondurile sale cu alocari pe actiuni, a declarat, miercuri, Dragos Neacsu, presedintele director general al EAM, intr-o conferinta cu prilejul prezentarii rezultatelor la un an de la lansarea conceptului de investitii administrate You Invest, scrie Agerpres. EAM administreaza in prezent active de circa doua miliarde de euro, fiind cel mai mare jucator din piata locala. Numarul investitorilor in cele sase fonduri You Invest a ajuns la 1.640, iar activele depasesc 79,8 milioane de euro, a mai spus Neacsu.

Pentru prima parte a anului 2015, interesul investitorilor romani a crescut pentru fondurile cu risc mai ridicat si pentru fondurile in euro, iar aceste tendinte vor predomina in perioada urmatoare, a aratat Dragos Neacsu.

In 2015, 70% din vanzari au fost pentru titluri in fondurile in euro, iar vanzarile pentru fonduri cu actiuni in portofoliu au reprezentat 47% din total, au precizat reprezentantii EAM si BCR. In total, EAM administreaza active de doua milliarde euro, din care 6% sunt in fonduri cu alocari pe actiuni.