Peste 1.000 de persoane, clienti cu credite in franci elvetieni contractate in bancile comerciale din Romania, protesteaza, la aceasta ora, in Piata Victoriei si solicita autoritatilor adoptarea Legii conversiei pentru acordarea de facilitati si discounturi celor imprumutati, informeaza Agerpres.

'Din 15 ianuarie, am încercat, pe căi amiabile, legale, normale, să discutăm și să ne spunem ofurile, dorințele de a avea o viață normală și liniștită. Am încercat inclusiv negocierile cu băncile. Suntem și în acest moment în negocieri cu băncile și încercăm să rezolvăm tot pe cale amiabilă, pentru că așa nu se mai poate. Am ajuns într-un impas din care nu mai putem să scăpăm. Avem nevoie de Legea conversiei, avem nevoie de o viață liniștită și vrem ca bancherii vinovați să fie cercetați pentru ceea ce au făcut. ', a afirmat, duminică, Cătălin Voivozeanu, membru al Grupului Clienților cu Credite în CHF /GCCC/.

Din informațiile Jardarmeriei, la eveniment sunt prezente în jur de 1.000 de persoane.

Protestatarii scandează sloganuri la adresa băncilor și afișează pancarte cu mesaje, precum: 'Nu vrem banii de la stat, Vrem sistem reglementat', 'BNR reglementează, doar băncile dictează!' sau 'Banca = Cămătar legalizat de BNR și de stat'.

Prin Legea conversiei se solicită calcularea unui curs inițial plus 20%, iar o altă propunere aparținând deputatei Ana Birchall face referire la stabilirea unui curs mediu lunar, de la momentul încheierii contractului de credit și până în prezent. Legea conversiei face referire la creditele contractate în toate monedele, nu doar în franci elvețieni.