Mirela Iovu, vicepresedinte CEC Bank: Poate este bine sa avem... asa.. un mic semn de intrebare fata de onestitatea celor pe care ii finantam/In Roma antica, falitul era ucis si taiat in atatea bucati cati creditori avea

de Dan Popa     HotNews.ro
Joi, 18 iunie 2015, 13:49 Economie | Finanţe & Bănci


Mirela Iovu, VP CEC Bank
Foto: Hotnews
Practica a aratat ca daca se ajunge in insolventa, se pune in miscare un mecanism atat de complex si de imprevizibil incat risti ca la final sa constati ca de fapt garantiile tale sunt fara valoare sau au fost utilizate pentru alte plati. Pentru a salva afacerile de la faliment, poate este bine sa avem... asa.. un mic semn de intrebare fata de onestitatea celor pe care ii finantam., a declarat joi vicepresedintele CEC Bank, Mirela Iovu, la o conferinta legata de cum ar trebui sa arate banca viitorului. "Nu stiu cati dintre dumneavoastra cunoasteti cum erau tratati falitii in Roma Antica. Falitii, in functie de numarul creditorilor, erau ucisi si taiati in atatea bucati cati creditori aveau. In Evul Mediu se folosea stalpul infamiei si mai era obiceiul legarii de un catarg in piata publica sau purtarea datornicului pe strazi. Exista si inchisoarea datornicilor, unde capul familiei era incarcerat. Si noi, in Codul Civil de la 1864 aveam inchisoarea datornicilor. Dar, in decursul anilor s-a ajuns de la uciderea debitorului, pana la acordarea unei a doua sanse, in 2014", mai spune Iovu.

"Nu se mai vorbeste despre debitorul de rea credinta. Azi vorbim de debitori onesti carora trebuie sa li se acorde a doua sansa. Personal nu sunt pe o panta optimista- legea insolventei nu este perfecta si nu ar putea fi vreodata perfecta", crede vicepresedintele CEC Bank.

"Prin modul deficitar de aplicare a legii insolventei ne vom confrunta ca bancheri cu o distinctie clara intre faliment onest si faliment fraudulos. Nu as vrea sa generalizez si sa spun ca toti cei care intra in insolventa o fac in mod fraudulos.  Mi-ar fi placut sa vad, ca urmare a intrarii in vigoare a Legii Insolventei, cat mai multe preventii sau masuri de preventie. Statistica mi-a aratat ca s-au incheiat prea putine contracte de concordat preventiv care sa duca la prevenirea insolventei", a conchis Mirela Iovu.

 • Background: in primul trimestru al anului 2015 au fost deschise 2.740 de insolvente noi, in scadere cu aproximativ 58% fata de aceeasi perioada a anului anterior

Potrivit unei analize Coface, realizata pe baza datelor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului rezulta ca, in primul trimestru al anului 2015 au fost deschise 2.740 de insolvente noi, in scadere cu aproximativ 58% fata de aceeasi perioada a anului anterior, cand s-au inregistrat 6.512 insolvente. Cu toate acestea, raportat la 1.000 de firme active, incidenta insolventelor este de patru ori mai mare decat media inregistrata pe plan regional, Romania fiind pe prima pozitie din acest punct de vedere.

Scaderea record a numarului de insolvente in primul trimestru al anului 2015 se datoreaza scaderii firmelor insolvente cu cifra de afaceri sub 100 K EUR. In acelasi timp, contractia este datorata si unui efect de baza semnificativ (prin comparatie cu un record istoric inregistrat in anul anterior). Mai mult decat atat, numarul insolventelor deschise in primele trei luni ale anului curent in randul companiilor cu cifra de afaceri peste 1 MIL EUR este de 170 de firme, in crestere cu aproximativ 13% fata de aceeasi perioda a anului anterior. Astfel, socul social - numarul locurilor de munca care ar putea fi pierdute - este mai mare cu 24%.

Distributia sectoriala si teritoriala a firmelor insolvente

Din punctul de vedere al distributiei sectoriale, fabricarea produselor textile, asanarea si indepartarea gunoaielor, constructiile, HORECA si industria alimentara sunt in top 5 sectoare cu cel mai ridicat nivel al insolventelor raportat la 1.000 de firme active.

Distributia teritoriala a cazurilor de insolventa din primul trimestru al anului 2015 a suferit modificari importante fata de situatia existenta in aceeasi perioada a anului anterior. Astfel, daca numarul insolventelor nou deschise a inregistrat contractii similare comparativ cu anul anterior pentru toate regiunile, zona de Sud si S-V se remarca printr-o scadere majora (-70%).

Evolutia in timp a firmelor insolvente

Pentru o cercetare mai aprofundata a cauzelor care au determinat intrarea in insolventa a companiilor in primul trimestru al anului curent, Coface a analizat declaratiile financiare ale acestor companii pentru perioada 2008 - 2013. Astfel, se observa ca:
 • Una dintre principalele cauze care au accelerat riscul intrarii in insolventa a fost dezechilibrarea graduala a structurii bilantului. Astfel, companiile respective au atras resurse financiare suplimentare (gradul de indatorare ajungand la aproape 95% in 2013), care au fost orientate cu precadere catre investitii pe termen lung;
 • Acestea din urma nu au generat venituri suplimentare sau o crestere a productivitatii prin imbunatatirea marginii operationale. Din contra, veniturile medii au scazut, dinamica nefiind cuplata cu o ajustare corespunzatoare a cheltuielilor;
 • Companiile care au intrat in insolventa in primul trimestru al anului 2015 au inregistrat o dublare a duratei medii de colectare a creantelor, crescand gradual de la 82 de zile (2008) pana la 155 de zile (2013). Acest lucru a determinat plata din ce in ce mai lenta a facturilor catre furnizori, durata medie de plata aproape triplandu-se in aceeasi perioada, ajungand de la 85 de zile (2008) la 239 de zile (2013)

Aspectele observate in randul companiilor insolvente nu raman izolate de situatia generala a economiei romanesti, ci se incadreaza in contextul general al structurii de finantare al companiilor private. Astfel, nivelul creantelor raportate in bilant de catre companiile private aproape ca s-a dublat in ultimii opt ani, crescand de la 167 MLD RON (anul 2007) la peste 310 MLD RON (anul 2014). In acest conditii, nivelul cumulat al creantelor comerciale inregistrate la nivel national pentru anul 2014 depaseste de aproape trei ori soldul creditelor bancare acordate companiilor non-financiare.

In cazul modului de finantare al companiilor, analistii Coface aproximeaza ca cererea de credite inregistrata in anul 2014 este de aproximativ 10 ori mai mica decat cea din 2008. Restrictiile de finantare care au persistat in perioada 2009-2012 si care au avut un caracter mai pronuntat pentru IMM-uri, au determinat companiile mari si foarte mari sa joace un rol din ce in ce mai semnificativ de ¬banci comerciale¬ pentru clientii acestora, preferand sa accepte termene de incasare extinse. Pe fondul acestor modificari structurale din economie, efectul de contagiune si propagare a unor socuri negative este mult mai rapid in prezent, cu atat mai mult cu cat fenomenul de intrare in insolventa a unui numar in crestere a firmelor mari si foarte mari s-a accelerat in primul trimestru al anului curent.

"Scaderea insolventelor este explicata mai degraba pe fondul unui efect de baza si al comparatiei cu un volum record al insolventelor nou deschise in aceeasi perioada a anului anterior. Astfel, 98% din scaderea insolventelor se regaseste in randul companiilor mici, in timp ce numarul companiilor insolvente care inregistreaza o cifra de afaceri peste 1 MIL EUR este in crestere cu 13%. Raportul dintre numarul companiilor care si-au intrerupt activitatea (toate formele) relativ la numarul companiilor nou inregistrate (SRL) a crescut de aproape cinci ori in perioada analizata, de la nivelul inregistrat in anul 2008, respectiv 0,48, la aproape 2,32, nivelul inregistrat in anul 2014. Astfel, efectul de regenerare al sistemului economic privat ramane greoi, in conditiile in care Romania inca sufera semnificativ la capitolul antreprenoriat si inregistrarea de companii noi, profitabile", a declarat Constantin Coman, Country Manager, Coface Romania..
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12945 vizualizari

 • +7 (13 voturi)    
  Și băncile! (Joi, 18 iunie 2015, 14:08)

  vali47 [utilizator]

  Nu numai creditorii sunt vinovați.Și băncile au creat impresia că se pot lua împrumuturi fără răspundere și aventurieri se găsesc.Pentru creditele doar cu buletinul din timpul guvernării Tăriceanu vor mai trage românii încă mult timp.Deci,pentru ce sa întâmplat,în România,și bancherii trebuie să împartă paguba cu creditorii.Sau înșelat unii pe alții și în final pe noi,românii care nu avem credite și privim siderați cum se acuză unii pe alții,iar politicienii se complac în indiferență,.sau în a pasa răspunderea și plata la noi(Contribuabilii-ești un bun român,muma voastră).
  • +4 (10 voturi)    
   Bancile sunt creditori (Joi, 18 iunie 2015, 16:49)

   xoyw [anonim] i-a raspuns lui vali47

   Ai vrut sa spui debitori, probabil. Care, ca si consumatori "lacomi si prosti", au ce sa acuze in momentul in care contractele abunda in clauze abuzive, iar costurile unui credit cresc pe parcurs de 2-3 ori fata de conditiile initiale. Nu vad ce au de acuzat bancherii, cu ce au fost inselati, vezi profitul pe masura. Asa-zisele pierderi, potentiale, sunt de fapt reduceri de profit. Cat despre cei care nu au credite, sunt siderati fiindca sunt dezinformati, nu inteleg mai nimic din ce se intampla. Au impresia ca vine statul sa le bage mana in buzunare ca sa le dea celor imprumutati. Ceea ce cer debitorii este ca riscurile (de dobanda, valutar sau ipotecar) sa se imparta intre ei si banci, conform directivelor europene din domeniu. Practic o reglementare a sistemului, in interesul si al celor care nu au luat pana acum credit, din prea multa inteligenta, modestie si generozitate, inteleg. Dar creditele sunt si ele un motor al economiei de piata, nu-i asa? Poate vor si altii sa contribuie. Politicienii sunt orbi si surzi. urmare a unui lobby bancar bine sustinut financiar.
   • 0 (2 voturi)    
    OK.Da. (Joi, 18 iunie 2015, 21:29)

    vali47 [utilizator] i-a raspuns lui xoyw

    Așa a ieșit o prostie.Mulțumesc.
 • +12 (18 voturi)    
  dobanda la depunere (Joi, 18 iunie 2015, 14:12)

  visio [anonim]

  ca tot vorbim de onestitate, furt, etc, poate ne spune tanti asta cum este cu morala...
  • +4 (8 voturi)    
   Si cu a doua sansa (Joi, 18 iunie 2015, 21:25)

   CristiC. [utilizator] i-a raspuns lui visio

   Care cica exista abia din 2014. Dar ea vorbeste doar de persoane fizice. Bancilor de cate ori li s-a tot dat a doua sansa?

   Si daca tot vorbeste madama de Roma antica, atunci banca dadea o mare parte din dobanzi celor care aveau banii de imprumutat. Nu ca acum, cand la depozite in euro ai 0.2% dobanda dar cand vrei sa iei credit ai 15%. S-a ajuns iar in situatia ca pierzi bani daca iti tii banii la banca mai putin de 1-2 ani.

   Cat despre nemultumirea blondei, ca falitul era ucis atunci si acum nu, poate uita ca lex taliones se aplica in ambele sensuri.
   • +1 (1 vot)    
    oare? (Vineri, 19 iunie 2015, 17:43)

    miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui CristiC.

    cumpararea mosiei de la nana ce banca a finantat-o? nu cumva tot cec? o fi avand informatii ca nu mai poate fi rambursat creditul? si imediat ai sarit tu la cap:e dobanda mare!
  • +6 (8 voturi)    
   Raspunsul de la tanti... (Joi, 18 iunie 2015, 23:44)

   BPM [utilizator] i-a raspuns lui visio

   ...nu o sa-l primesti pentru un motiv foarte simplu - la ce exemplu din evul mediu a putut sa ofere poti foarte usor estima ce IQ/// are... de unde tot rasar specialistii astia frate? HR-ul de la CEC nu-si pune nici o intrebare?
   Apropo... cand intri in vreo sucursala CEC parca te intorci in anii 80'...
 • +17 (21 voturi)    
  pai (Joi, 18 iunie 2015, 14:12)

  Reader [anonim]

  1) nu suntem in roma antica (adica, eu asa sper)

  2) inainte de a avea semne de intrebare fata de onistatea celor pe care-i finantati, voi sunteti onesti cu cei pe care-i finantati? dupa ce ca oamenii trec printr-o gramada de filtre (impuse de voi si / sau stat) tot mai aveti semne de intrebare?

  apucati-va si implementati un "credit history" daca nu aveti incredere in oameni. a-i baga pe cei buni platnici in aceeasi oala cu cei rau platnici e egal cu "bancherii si camatarii sunt la fel". corect?
  • +6 (8 voturi)    
   si camionul de acte de ce il ducem? (Joi, 18 iunie 2015, 15:31)

   Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Reader

   pai au semne de intrebare si drept urmare iti cer o gramada de acte si completezi o gramada de chestionare sa calculeze scoring-ul
 • -4 (14 voturi)    
  eh (Joi, 18 iunie 2015, 14:14)

  Mazeta [utilizator]

  „When someone has borrowed too much, someone else has lent too much...”
  • -2 (10 voturi)    
   Piazza delle Erbe (Joi, 18 iunie 2015, 14:27)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Din Piazza della Frutta se trece in Piazza delle Erbe printr-o straduta ingusta, pe langa palat, unde pe vremuri erau spanzurati in public, hotii, trisorii, camatarii, comerciantii necinstiti si alte asemenea specimene ale orasului.
   • +9 (9 voturi)    
    Si zi asa (Joi, 18 iunie 2015, 19:00)

    Berzelius [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    Mai nou iti si raspunzi la propriile comentarii? Si astea se platesc?
    Plusuri iti dai?
 • +9 (11 voturi)    
  hotii striga hotii (Joi, 18 iunie 2015, 15:02)

  dep [anonim]

  Pai cred ca bancile nu pot vb de onestitate..niciuna....a insela si a modifica abuziv niste clauze ,avind chipurile legea de partea voastra,cam ce inseamna? eu unul nici macar nu as avea curaj sa scot nasul afara d-apoi sa mai dau exempul cu roma antica...ati ajuns la asa un hal de nesimtire (ca de altfel si multe institutii ale asa numitului stat)incit am ajuns sa aprob comportamentul grecilor....ha ha ha ha ati gasit niste hoti mai mari ca voi si acum crapati de ciuda...sic
 • +7 (7 voturi)    
  ce bullshit citatul... (Joi, 18 iunie 2015, 15:10)

  Stefan [anonim]

  Nu știu cât de exacte îs informațiile lui tanti; ce știu e că în Antichitate și Evul Mediu se practicau și ștergerea datoriilor. E ușor să decupezi o frântură din trecut convenabilă argumentației tale și s-o iei ca reper...

  Așa putem să luăm iertarea datoriilor ca reper, nu? Uite, în trecut te și iertau de datorii! Balzac a fost fugărit de creditori toată viața, la fel și alți artiști.
  • +9 (9 voturi)    
   corect. (Joi, 18 iunie 2015, 17:37)

   Dacu [utilizator] i-a raspuns lui Stefan

   Si in evul mediu mai era o practica, tot violenta cum ii place doamnei: cineva de rang foarte inalt (regele de ex) se imprumuta la maxim si cand nu mai putea plati ii omora pe toti creditorii.

   Asa a facut regele Frantei cu ordinul templierilor de au disparut, asa a facut Mivai Viteazau, Vlad Tepes, etc. Se pare ca daca imprumutai prea mult un barosan, nu numai ca nu mai iti primeai banii inapoi, dar iti pierdeai si capu'.

   Acu aplauze.
 • +9 (9 voturi)    
  Mda... (Joi, 18 iunie 2015, 15:13)

  Ela [anonim]

  Mda... Foarte "pertinenta" si "elocventa" comparatia d-nei...tine sa demonstreze ca are cateva lecturi la activ...pff...Dar despre inchisoarea camatarilor ce zice?! Ca doar bancile cam asta sunt - camatari legalizati...Sa mai amintim ca aproape majoritatea "tunurilor" din piata sau dat cu ajutorul bancilor ?!!! Sa mai amintim de comisioanele abuzive ale bancilor, de faptul ca schimba clauzele contractuale dupa cum ii favorizeaza?!!
 • +10 (12 voturi)    
  demitere (Joi, 18 iunie 2015, 15:28)

  catalin [anonim]

  doresc sa stiu CINE se insarcineaza URGENT cu desfacerea contractului de munca al acestei doamne.
  O astfel de mentalitate nu are ce cauta in sistemul public de.....nimic.
  Tare mi-as dori o campanie de presa foarte sustinuta pentru curatarea mediului public de astfel de specimene care se considera deasupra "prostimii".
  • +7 (7 voturi)    
   Bastana dama (Joi, 18 iunie 2015, 17:51)

   tyty [utilizator] i-a raspuns lui catalin

   In 2009 Iovu se clasa pe locul 9 in top ten salarii luate de la stat, era tot VP la CEC! Locul 1 era cumnatul lui Geoana. Ea a cui este?
 • +14 (14 voturi)    
  ... (Joi, 18 iunie 2015, 15:50)

  a.nonim [utilizator]

  Dar cand e vorba de ajutoarele de stat pentru banci, nu le mai taiem in bucati...
 • +7 (7 voturi)    
  mai bine erau mai ponderate (Joi, 18 iunie 2015, 16:00)

  cristi [anonim]

  spusele dnei vp

  cine se scuza se acuza

  prea multe info din banca, doar un show de capacitate

  ce de expati stau dupa colt, puteti avea un soc
 • +9 (9 voturi)    
  Chiar asa? (Joi, 18 iunie 2015, 16:00)

  Client onest al unei banci [anonim]

  Pe bune? Falitii erau ucisi si transati?
  Wow, 'doamna' aceasta chiar face asemenea analogii? Deci sa fim multumiti ca suntem in secolul 21 si din fericire pentru noi si nefericire pentru banci, tot ce ne pot face este sa ne ia casele, masinile sau orice bun am avea in proprietate, sa ne puna poprire pe salariu pentru totdeauna si eventual sa ne oblige nepotii sa ne plateasca datoriile. Nu cumva sa piarda nici un leu, cent sau eurocent din dobanda si sold. Daca mergi la banca sa inchei un acord sau sa negociezi pasuiri, nu exista asa ceva. Ti se pune in fata (INCA!) un contract pe care il accepti bine, nu il accepti, intri in insolventa si constati ca de problemele tale nu se inchide usa la baia bancii in Cuca. Banca ridica din umeri la probleme oamenilor sau daca 'intinde'o mana de ajutor, o face in termenii ei si cum doreste ea. Nu negociaza nimic, niciodata. Clientii care s-au luptat ani de zile cu clauzele lor abuzive ce ar trebui sa zica? Ca hotului i se taia mana dreapta pana nu demult? Mi-e sila de disperarea vomitiva a bancilor in fata legii falimentului personal. Ca si cum nu au armate de avocati care sa ii 'prinda' pe cei are ar abuza in mod fraudulos de lege. Si daca ar mai scapa vreunul sa zicem, nu poti sa spui ca bancile vor da faliment...saracele. Din nou, mi-e sila. Iar Mirela Iovu, cine o fi ea, chiar merita o pedeapsa din perioadele evocate de dumneaei, nu din secolul 21.
 • +9 (9 voturi)    
  ...si cand credeam ca am evoluat! (Joi, 18 iunie 2015, 16:02)

  trem [utilizator]

  O doamna care probabil in Evul Mediu nu ar fi fost VP la Banca ne aduce aminte cum era acum mult timp in urma. Astfel vrea sa ne spuna ca bancile sunt de fapt corecte, ca nu rup pielea de pe tine degeaba si iti cer justificat hartii peste hartii ca sa iti dea un credit....

  Ce bine ar fi sa ne uitam la propriul salariu si sa o lasam mai moale cu antichitatea....
 • +7 (7 voturi)    
  Este business (Joi, 18 iunie 2015, 16:04)

  bfc [utilizator]

  Eu zic ca este un business.
  Ca orice afacere exista riscuri; bancile le micsoreaza prin camioanele de documente si de verificar, apoi prin asigurarile puse pe credite (platite de client) si clientii cauta cele mai avantajoase credite si in moneda cea mai avantajoasa.

  Nu stiu de ce se plang bancile asa mult, pentru un credit imobiliar bancile au un castig de 150% la finalul perioadei de creditare. Ce e drept ca aceasta perioada este de 30 de ani.

  Pe de alta parte, creditele sunt investitii; pe de-o parte o investitie a clientului bancii iar in partea cealalta banca investeste in client .... nu stiu ce ar dori aceasta doamna ... poate sa le dam bani lunar doar pentru ca ei exista ca banca, chiar daca nu furnizeaza nici un serviciu ....
 • +9 (9 voturi)    
  CEC ar trebui sa vanda bilete la intrare (Joi, 18 iunie 2015, 16:06)

  Justin Puscasu [anonim]

  pentru ca a devenit un fel de Muzeu al Comunismului. Are cea mai aberanta birocratie dintre toate bancile.
 • +15 (15 voturi)    
  la concurenta cu Ioan Rus? (Joi, 18 iunie 2015, 16:31)

  profu' [anonim]

  Doamna cred ca vrea sa se intreaca in declaratii cu fostul ministru al transporturilor. La cati bani castiga isi permite sa spuna ce vrea ea. Si cred ca e si platita pentru asta. Cautati si declaratiile sefului ei Ghetea tot pe Hotnews din timpul crizei. Multumim doamna ca ne ajutati sa aflam direct ce ganditi despre clientii dvs, nu doar sa banuim!
 • +9 (9 voturi)    
  Dar coaforul cat va costa,doamna? (Joi, 18 iunie 2015, 16:47)

  Sorin [anonim]

  "Dormi linistit,FNI lucreaza pentru tine!" Stie ceva doamna despre acest slogan? Jenanta expunere.
 • +5 (5 voturi)    
  Falimentul personal (Joi, 18 iunie 2015, 17:10)

  Better Failling [anonim]

  In momentul de fata bancile sunt la un fel de rascruce.
  Au tot dat credite cu garantii imobiliare fara sa ia in calcul si faptul ca acele garantii s-ar putea sa se devalorizeze foarte mult. Au fost incurajate in directia asta si din cauza ca legislatia romaneasca prevede ca daca in client nu mai poate/vrea sa plateasca un credit si garantia imobiliara nu este suficienta pentru stingerea creantei atunci debitorul va putea fi urmarit in continuare de banca pentru recuperarea restului de creanta.
  In alte spatii economice creanta se stinge pur si simplu prin executarea garantiei, daca banca nu reuseste sa-si acopere paguba... ghinionul ei.
  Falimentul personal, adica ceea ce se incearca acum in Romania, ar fi ceva de aceasi natura, ar oferi clientilor o cale de iesire dintr-o situatie imposibila.
  https://nicichiarasa.wordpress.com/2015/06/14/credite-in-franci-elvetieni/
 • +8 (8 voturi)    
  De asta prefer banci, si nu case de furt reciproc (Joi, 18 iunie 2015, 17:30)

  nicolae [anonim]

  Fosta directoare CEC Brank Brasov, condamnata la 7 ani de inchisoare
  Astfel, judecatorii au decis ca pedeapsa pentru Tavalica sa fie inchisoarea, pe o perioada de 7 ani si interzicerea unor drepturi pe 4 ani! Fosta adjuncta a a lui Tavalica, Afrodita Nicoleta Rentea, a primit 4 ani si 6 luni inchisoare cu executare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor mai mult
  Joi, 04 Iunie 2015, ora 16:06
  ________________________________________
  BRASOV. Foste directoare CEC Bank, retinute si propuse la arest preventiv
  Retinute ieri din dispozitia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Brasov, fostele directoare de la CEC Bank, Florentina Tavalica si Afrodita Nicoleta Rentea, au fost propuse azi pentru arestarea preventiva, sub acuzatia de abuz in serviciu, in 38 de dosare de credite. In aceeasi mai mult
  Joi, 30 Aprilie 2015, ora 17:30

  2 dosare in nici un an de zile cu sute e credie masluite.
 • +6 (6 voturi)    
  in ultimile zile canicula pare sa le fiarba (Joi, 18 iunie 2015, 20:18)

  kkciosuldelahamangia [anonim]

  unora mintile.
  primul afectat a fost un jurnalist care i-a facut alcoolici pe parintii copiilor care beneficiaza de alocatie, apoi un ministru le face pe sotiile muncitorilor plecati la munca afara curve iar pe copii golani, iar acum aceasta /// iar taia pe datornici.
  troica celor nesimtiti acum este complecta, jurnalisti, politicieni si bancheri.
 • +3 (5 voturi)    
  Opinie (Joi, 18 iunie 2015, 22:06)

  Adrian Popescu [anonim]

  Dar spoliatoriii/ jecmanitorii cum erau tratati ??? Bancile eu astfel le consider . Institutii care jecmanesc populatia . Dobitoci needucati care isi duc economiile la baca pentru ca banca sa ii dea altor dobitoci cu dobinda . Grosul cistigului ramine la banca iar deponentul o ia in freza . Sub privirile linistite ale institutiilor ordinare ale statului . La munca cimpului sa mergeti voi astia din banci . Aceea e munca cinstita nu specula ordinara pe care o facti voi .
 • +4 (6 voturi)    
  roma (Joi, 18 iunie 2015, 22:39)

  adrian [anonim]

  tot in Roma, o femeie care nusi slujea barbatul era violata de tot cartierul. Iar unul care zicea ca pamantul e rotund era ars pe jug. Cam ce ar vrea sa insemne analogia duduii asteia?
  • 0 (0 voturi)    
   ars pe jug... (Sâmbătă, 20 iunie 2015, 12:00)

   aaragn [utilizator] i-a raspuns lui adrian

   ...sau tras pe Fecioara de Fier, ca Horia si Closca ?
   Nu stiu de legile astea romane, poate dai un link ceva?
 • +3 (3 voturi)    
  Ce aroganta! (Vineri, 19 iunie 2015, 10:55)

  Lola [anonim]

  ce lipsa de cultura si de bun simt!
 • +2 (2 voturi)    
  Opinia se cu ris ta (Vineri, 19 iunie 2015, 12:57)

  Efi [anonim]

  Nu suntem in Roma antica, suntem in Romania, lucru care ar trebui sa o (super)bucure pe dna....ca intr-o tara normala nu stiu de ce simt ca nu ajungea nici o vice/presedinta de banca.....
 • -2 (2 voturi)    
  declaratii idioate (Vineri, 19 iunie 2015, 19:01)

  adi [anonim]

  Chiar daca sunteti departe de adevarul rostit de Giordano Bruno (tot in Roma si tot antica) in ceea ce priveste retorica dv. de-a dreptul idioata raportat la anul in care suntem, sper sa aveti soarta lui! Va tin pumnii!
  • +1 (1 vot)    
   antica, da... (Sâmbătă, 20 iunie 2015, 11:43)

   aaragn [utilizator] i-a raspuns lui adi

   Giordano Bruno: 1548 - 1600
 • +1 (1 vot)    
  uite cine vorbeste (Sâmbătă, 20 iunie 2015, 11:14)

  ROMANUL [anonim]

  Cine este MIRELA IOVU
  a facut facultatea la "particular"
  a luat licenta la STAT
  a fost jurista falimentului Bancii Turco-Romane
  a dat creditul prin telepatie fam Basescu
  sta sub un birou la Banca statului pe 100.000 euro /an

  O ..... PARVENITA
 • 0 (0 voturi)    
  :))) (Sâmbătă, 20 iunie 2015, 23:49)

  I [utilizator]

  si bancile care dau credite unor pensionari cu o dobanda care se reseteaza dupa 6 luni la o suma mai mare decat pensia omului, in cate bucati sa fie taiati?
 • 0 (0 voturi)    
  Deceptie (Duminică, 21 iunie 2015, 9:25)

  Cahu Ovidiu Dan [anonim]

  Cu siguranta, acest personaj cu o asemenea atitudine, vis a vis de cei de pe urma carora isi ia banii si nu numai, ar trebui sa nu aiba drept de comentarii publice cu privire la Afacerile Bancare.Prost sfatuita de cei de la PR sau poate nici nu a auzit de asta.Oricum Bancile din Romania sunt privilegiate ,unde s-a mai pomenit dobanzi in UE de la 11% la 30% pe an cand toti au dobanzi cu o singura cifra,ce sa mai zic de comisioane la orice inclusiv la interogari etc,iar BNR scade dobanda de referinta cu 0,25% ...Romania...
 • 0 (0 voturi)    
  Despre Mirela Iovu... (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 15:50)

  Brumar [anonim]

  Crezi ca ar ajunge 1 gram de material din tine, in eventualitatea ca ai fi taiata in bucati, pentru toti creditorii CEC - ului, pe care il duceti catre faliment?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by