Cu doua zile inainte ca Banca Angliei sa isi lanseze propriul blog, Banca Nationala a Romaniei a intrat in blogosfera, lansand platforma Opiniibnr.ro, un site de blogging pe care angajatii bancii scriu opinii care insa nu angajeaza institutia. Initiativa bancherilor centrali romani vine la scurt timp dupa ce alte banci comerciale locale si-au lansat propria platforma de blogging (Elara, platforma de blogging a Bancii Feroviare si cea a Bancii Transilvania fiind printre cele mai bune in domeniu), dar mult timp dupa ce alti bancheri comerciali si-au lansat propriile bloguri, foarte bine primite de catre cititori (vezi cazul blogului lui Steven van Groningen- Raiffeisen sau al lui Lucian Isar- Banca Feroviara). In lume, exista mai multi fosti guvernatori care au intrat in blogging, cel mai recent nume fiind cel al fostului sef al FED, Ben Bernanke.

sala CA BNRFoto: Hotnews

Un alt fost membru important al bancherilor centrali britanici, Tony Yates, are si el un blog de circa doi ani, pe care scrie lucruri extrem de interesante (inclusiv despre situatia din Grecia).

La noi, posturile de pe blogul BNR sunt semnate de Lucian Croitoru- consilierul Guvernatorului Isarescu, Daniel Daianu- membru in CA, Adrian Vasilescu, consilier de strategie in BNR, de economistul sef al institutiei- Valentin Lazea, Florian Neagu- sef serviciu Riscuri macro-prudentiale la Directia Stabilitate Financiara din BNR, Mirela Roman- director, Directia Comunicaredar si de fosti ziaristi recrutati de BNR: Daniel Oanta, Dan Palangean, Ionut Balan.

"OpiniiBNR.ro este o platforma - forum pe care specialistii din Banca Nationala a Romaniei dezbat principalele evolutii macroeconomice si financiare locale si internationale. Opiniile exprimate sunt strict personale, nu reflecta pozitia oficiala a Bancii Nationale a Romaniei si nu implica sau angajeaza in niciun fel aceasta institutie" se arata intr-o nota publicata pe pagina principala a platformei.