Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) analizeaza acordarea unui imprumut de pana la 15 milioane de euro Primariei Sibiu, pentru finantarea unor investitii majore in sectorul transportului urban si infrastructura rutiera, potrivit Mediafax. Investitiile se refera la reabitarea strazilor, concesionarea activitatilor de intretinere a drumurilor locale si sustinerea pregatirii unui Plan Sustenabil de Mobilitate Urbana, se arata intr-un comunicat al BERD.

Costul total al proiectelor este estimat la 18,35 milioane de euro.

Board-ul BERD va discuta acordarea imprumutului in luna septembrie.

Obiectivul programului de investitii este imbunatatirea managementul drumurilor si a intretinerii acestora prin intermediul atribuirii contractelor in functie de performante. Totodata, este avuta in vedere optimizarea costurilor prin integrarea activitatilor de intretinere multianuale in sectorul intretinerii drumurilor urbane.

Prin concesionarea serviciilor de intretinere a drumurilor, proiectul va sustine participarea mai mare a sectorului privat, riscul performantelor fiind transferat astfel acestui sector.

De asemenea, pregatirea unei strategii regionale in domeniul transporturilor va duce la imbunatatirea mobilitatii generale in oras, in special in privinta viabilitatii utilizarii transportului public ca alternativa la calatoria cu automobilele private, se arata in comunicatul BERD.