Monedele Europei emergente au recuperat o parte a terenului pierdut fata de euro luni dimineata. Leul a deschis la 4.4980/EUR si s-a apreciat pana la nivelul 4.47/EUR. Consideram ca RON va incheia sesiunea in usoara crestere. Euro a redus din castigul de ieri fata de dolar, perechea tranzactionandu-se in jur de 1.1150, investitorii anticipand ca Grecia nu va plati azi cele 1.6 miliarde euro catre FMI. BNR a calculat marti un curs mediu de 4.47 lei/euro, 3.99 lei pentru un dolar american si 4.30 lei pentru un franc elvetian

Oficialii europeni si-au manifestat disponibilitatea de a continua discutiile cu Atena, presedintele Comisiei Europene punand pe masa o oferta de ultima ora pentru a incheia un acord, dar guvernul grec pare a fi hotarat sa astepte rezultatul referendumului de duminica inainte de a mai lua o hotarare. Incepand de miercuri, in Grecia se vor descchide 1,000 de unitati bancare pentru a lucra exclusiv cu pensionarii.

Marti dimineata, randamentele implicite au ramas neschimbate de-a lungul intregii curbe. BNR a injectat in piata RON 1.33 miliarde azi prin intermediul unei operatiuni repo.

Ministerul Finantelor a facut public luni programul licitatiilor din luna iulie. Guvernul intentioneaza sa imprumute de pe piata interna 2.3 miliarde lei dintre care sase sute milioane lei in certificate de trezorerie cu maturitati de sase luni si un an si 1.7 miliarde lei in obligatiuni cu maturitati reziduale de pana in sapte ani.

Marti dimineata, preturile metalelor pretioase au scazut pe masura ce dolarul s-a intarit. Metalul galben este cotat cu putin peste nivelul de USD 1,175.00/oz, pretul argintului este la 15.70 dolari pe uncie, platina a urcat la 1,083.00 dolari pe uncie iar cotatia paladiului s-a mentinut la 670.00 dolari pe uncie.