Grecia imprumuta pe 10 ani de la germani, francezi, romani si italieni 100 de vaci grase (cate 25 de vaci/natiune) pentru refacerea septelului. A doua zi dupa ce le primeste, le taie si le mananca. Se canta, se danseaza, se sparg farfurii. La scadenta, reprezentantii guvernului grec spun cu o mina extrem de serioasa ca vitele au fugit din tarcuri si ca oricum, nu mai sunt de gasit.

Insula ThassosFoto: Hotnews

Reactii:

Romania: Statistica da un comunicat in care revizuieste datele pe serie ajustata privind numarul de bovine aflte in tara. Guvernul se angajeaza sa cumpere de la o firma de partid 40 de vaci grase la suprapret. Dupa ce achita o suma de 5 ori mai mare decat cea din piata, constata ca in loc de vaci a primit 40 de iepuri, din care numai 20 sunt vii. Se reia achizitia. In plus, Guvernul mareste salariile demnitarilor ca acestia sa fie mai vigilenti. Masura e buna pentru convergenta nominala in vederea trecerii la drahma. In plus, cu noua marire, salariile demnitarilor romani ajung la 40% din nivelul veniturilor acestora.

Franta: Sindicatele ies in strada ca sa protesteze pentru pierderea vacilor, acuzand incompetenta Guvernului. Hollande, atent la revendicarile maselor, le dubleaza sindicalistilor lefurile.

Spania: Sub sloganul “Nu ne vindem taurii”, au loc miscari de strada. Guvernul le explica ca nu e vorba de tauri, ci de vaci. In final, un bou demisioneaza.

Germania: Mareste saptamana de lucru a nemtilor si ingheata 12 luni salariile ca sa-si recupereze paguba. Productivitatea creste, economia castiga, explica Merkel intr-un comunicat.

Italia: Trimite trei membri ai Camorrei in Grecia, ca sa aduca vacile inapoi, cum or sti ei. Vazand ca nu e de gluma cu mafiotii, Grecia imprumuta 150 de vaci de la francezi, romani, germani si britanici, ca sa le dea italienilor.

Ciclul se reia.