Afacerile angrosistilor au urcat in primele 5 luni din acest an cu 1%. Firmele din comertul en-gros "invart" anual 20% din cifra de afaceri totala din economie

de DP     HotNews.ro
Luni, 13 iulie 2015, 10:08 Economie | Finanţe & Bănci


In luna mai 2015, afacerile angrosistilor romani a scazut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 2,9% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,1%, a transmis luni Statistica. Cumulat, pe primele 5 luni, cifra de afaceri din comertul cu ridicata, cum mai e numit comertul en-gros, a crescut fata de perioada 1.I - 31.V.2014, atat ca serie bruta cu 0,7% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,4%.
In comertul en-gros sunt angajate 51.645 de firme cu circa 308.000 de angajati. Firmele din comertul en-gros "invart" anual 240 de miliarde de lei (20% din cifra de afaceri totala din economie).


Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna mai 2015, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a scazut pe ansamblu cu 2,9%, ca urmare a scaderii comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (-30,0%), activitatilor de intermediere in comertul cu ridicata (-5,5%), comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (-3,1%), comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (-2,8%), comertului cu ridicata nespecializat (-1,1%) si comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (-0,8%). Cresteri au inregistrat comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+2,8%) si  comertul cu ridicata specializat al altor produse (+2,5%).
 
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna  mai 2015, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a scazut cu 0,1%, ca urmare a scaderii comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (-2,8%), comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (-1,9%) si activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-1,3%). Cresteri au inregistrat comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat  cele alimentare (+4,4%), comertul cu ridicata nespecializat (+4,3%), comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+2,1%), comertul cu ridicata specializat al altor produse (+1,9%) si  comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+0,1%).

  • Perioada 1.I - 31.V.2015  comparativ cu  perioada 1.I - 31.V.2014

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1.I - 31.V.2015 comparativ cu perioada 1.I - 31.V.2014, in termeni nominali, a inregistrat o crestere cu 0,7% datorita cresterii  comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+13,8%), comertului cu ridicata nespecializat (+10,7%), comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+8,9%), comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+1,2%) si comertului cu ridicata specializat al altor produse (+0,4%).  Scaderi  au inregistrat comertul  cu ridicata al bunurilor  de consum,  altele  decat cele alimentare (-6,4%), activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-1,5%) si  comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (-0,3%).


Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie   de   numarul  de  zile  lucratoare  si  de  sezonalitate,   in perioada 1.I - 31.V.2015  comparativ  cu  perioada 1.I - 31.V.2014, in termeni nominali,  a inregistrat o crestere cu 1,4% datorita cresterii  comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+11,9%), comertului cu ridicata nespecializat (+9,9%), comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+5,5%), comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+5,5%), activitatilor de intermediere in comertul cu ridicata (+1,7%), comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+0,3%) si comertului cu ridicata specializat al altor produse (+0,1%).  Comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare a scazut cu 5,0%.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

490 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by