Daca ar avea in buzunar 10.000 de lei, peste o treime din romani si-ar renova locuinta, 31% dintre ei si-ar achita creditele, iar 30% ar pune banii deoparte pentru a economisi, arata un sondaj realizat la cererea Provident Financial Romania, companie financiara nebancara axata pe acordarea creditelor la domiciliu. In acelasi timp, un sfert dintre romani cred ca, in conditiile actuale, nu ar reusi niciodata sa puna deoparte 10.000 de lei; un procent similar (25%) considera ca le-ar trebui 2 sau 3 ani, in timp ce 1 roman din 5 spune ca ar putea economisi aceasta suma in 5 ani.

Ce ati face cu 10.000 de lei?Foto: Hotnews

In opinia dumneavoastra, un imprumut de 10.000 de lei este:

;

Intrebare: Cand luati un imprumut cel mai important este ca:

  • Smartphone-ul este cea mai importanta achizitie din ultimul an pentru 20% dintre respondenti, urmat de aparatele electrocasnice (14,4%), de laptop (13,2%) si de masina (11,5%).
  • Atunci cand vor sa ia un credit, romanii sunt interesati in cea mai mare masura sa fie informati in legatura cu toate costurile si conditiile (peste 62%) si ca institutia financiara care acorda imprumutul sa fie deschisa sa negocieze daca apar intarzieri la plata ratei (aproape 17%). Daca ar fi sa imprumute acum o suma de bani pentru diverse nevoi personale, 20% dintre respondenti au spus ca ar lua un imprumut de cel mult 5.000 de lei si un procent similar ar imprumuta sume cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei.  


    Cate imprumuturi ati luat de la o institutie financiara nebancara?<


  •  Sondajul realizat la cererea Provident a fost efectuat pe un esantion de 670 de persoane din mediul urban (85%) si rural (15%). 38% dintre respondenti au absolvit cel putin colegiul sau facultatea in timp ce 39% au terminat liceul sau scoala profesionala

Ce reprezinta pentru dumneavoastra un imprumut?

Atunci cand vor sa ia un credit, romanii sunt interesati in cea mai mare masura sa fie informati in legatura cu toate costurile si conditiile (peste 62%) si ca institutia financiara care acorda imprumutul sa fie deschisa sa negocieze daca apar intarzieri la plata ratei (aproape 17%). Daca ar fi sa imprumute acum o suma de bani pentru diverse nevoi personale, 20% dintre respondenti au spus ca ar lua un imprumut de cel mult 5.000 de lei si un procent similar ar imprumuta sume cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei.

Compania a introdus in portofoliu imprumuturi cuprinse intre 6.000 si 10.000 de lei, cu rambursari lunare, pastrand, in acelasi timp, avantajele competitive: rapiditate, transparenta, servicii personalizate si intelegere fata de situatiile in care clientii nu pot plati la timp.