Victor Ponta sustine ca unele prevederi din Codul Fiscal care au fost amanate ar putea fi puse in practica mai devreme de 2017
Proiectul de Cod Fiscal este dezbatut in Parlament, in urma cererii de reexaminare transmisa de presedintele Klaus Iohannis.
Proiectul noului Cod Fiscal a fost adoptat marti de plenul Senatului cu amendamentele convenite de liderii partidelor politice parlamentare, dintre care cel mai important este reducerea etapizata a TVA - -la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017. Eliminarea taxei pe constructiile speciale si a supraaccizei la carburanti se amana tot pentru 1 ianuarie 2017. In schimb, ramane in vigoare eliminarea taxei pe constructiile speciale pentru investitiile in agricultura, incepand cu 1 ianuarie 2016. In ceea ce priveste impozitul pe dividente, reducerea de la 16% la 5% va intra in vigoare tot de la 1 ianuarie 2017.
Proiectul va fi dezbatut in Camera Deputatilor, care ar putea da votul final joi, in calitate de for decizional.

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
Apoi, e de rahat ca incepi cu stangul. Adica faci un Cod fiscal care n-ar fi trebuit modificat cativa ani. Si il aproba parlamentul (ca maine il va aproba si Camera Deputatilor). Si apoi, in octombrie, cand inca nici n-a intrat in vigoare, tu il modifici prin Ordonanta de urgenta.
As tinde sa spun aici ca incompetenta este la Parlament si partide, nu la Ponta. Ponta a propus ceva bun (culmea, sa poti spune despre Ponta ca face ceva bun). Au fost destui specialisti care au vazut codul, a fost destul timp sa se discute despre macro-stabilitate, etc. Iar astia si-au batut joc.
Apropo de liberali: aduceti-va aminte ca ideea de cota unica a venit de la Mihai Tanasescu, ministrul PSD de finante din 2001-2004. El a propus o cota unica de 23%, pe care a respins-o Iliescu. Liberalii doar au preluat ideea si au plusat cu 16%.
Deci un blestem al acestei tari: oameni de stanga propun reduceri de taxe, iar oamenii de dreapta cel mult le preiau, iar, mai nou, nici macar nu le mai preiau, ci le resping/amana.
Tara frumoasa, pacat ca e locuita