Premierul Victor Ponta spune ca unele reduceri de taxe care au fost amanate dupa 1 ianuarie 2017, in urma modificarii proiectului de Cod Fiscal, ar putea fi puse in practica mai devreme. "Acele masuri care nu au fost scoase din Cod, ci amanate, pe masura ce dovedim cu cifre ca sunt sustenabile putem sa le punem in practica chiar mai devreme de 1 ianuarie 2017. Ma refer la plafonarea la cinci salarii a contributiei la CASS, ma refer la taxa pe constructii, impozitul pe dividende", a declarat Ponta la inceputul sedintei de Guvern.

Proiectul de Cod Fiscal este dezbatut in Parlament, in urma cererii de reexaminare transmisa de presedintele Klaus Iohannis.

Proiectul noului Cod Fiscal a fost adoptat marti de plenul Senatului cu amendamentele convenite de liderii partidelor politice parlamentare, dintre care cel mai important este reducerea etapizata a TVA - -la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017. Eliminarea taxei pe constructiile speciale si a supraaccizei la carburanti se amana tot pentru 1 ianuarie 2017. In schimb, ramane in vigoare eliminarea taxei pe constructiile speciale pentru investitiile in agricultura, incepand cu 1 ianuarie 2016. In ceea ce priveste impozitul pe dividente, reducerea de la 16% la 5% va intra in vigoare tot de la 1 ianuarie 2017.

Proiectul va fi dezbatut in Camera Deputatilor, care ar putea da votul final joi, in calitate de for decizional.