Carpatica Asig a platit, in primul semestru al acestui an, despagubiri care au totalizat 184,99 milioane lei, nivel in crestere cu peste 4% comparativ cu aceeasi perioada din 2014 (177,55 milioane lei). Aceasta valoare este aferenta unui numar de 28.563 dosare de dauna platite in perioada ianuarie-iunie 2015, se arata intr-un comunicat remis HotNews de catre asigurator. Cea mai mare despagubire platita de Carpatica Asig, in acest interval, a avut o valoare de 2,1 milioane lei, pentru un dosar de dauna gestionat pe segmentul asigurarilor RCA, care s-a solutionat in aproximativ 60 de zile.

"Clientii nostri reprezinta cel mai important activ al companiei. De aceea, toate eforturile noastre se indreapta spre imbunatatirea si eficientizarea constanta a serviciilor pe care le oferim, in special a celor care sustin activitatea de solutionare a daunelor. Reducerea timpilor de constatare si solutionare a daunelor si serviciile de calitate in aceste arii de activitate reprezinta principalele noastre preocupari", declara Liviu Stoicescu, director general Carpatica Asig.

Structura despagubirilor platite in primul semestru din acest an este urmatoarea:

- 164,5 milioane lei, pentru daune aferente politelor de asigurari obligatorii de raspundere civila auto, din care 25,1 milioane lei reprezinta plati pentru vatamari corporale si daune morale (14% din total daune platite pe segmentul RCA)

- 15,7 milioane lei, daune aferente politelor Casco

- 4,8 milioane lei, pentru daune aparute pe segmentul asigurarilor facultative pentru locuinte

Carpatica Asig a incheiat, pentru anul 2015, un program complet de reasigurare, pentru toate liniile de asigurari pe care le practica. "Responsabilitatea fata de clientii nostri a determinat redefinirea completa a politicii de reasigurare. Putem spune ca, in acest moment, avem incheiate cele mai bune contracte de reasigurare, in sensul ca am reusit sa plasam riscurile asumate in integralitatea lor, corect dimensionate si adecvate nivelului de dezvoltare, pe toate liniile de business", precizeaza Liviu Stoicescu.

Primele brute subscrise de Carpatica Asig au inregistrat, in primele sase luni din acest an, o valoare de 257,26 milioane lei, nivel in scadere cu 15,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta evolutie se inscrie in estimarile pentru acest an si a fost determinata de ajustarea politicilor de subscriere a riscurilor si a celor de vanzare. Prima medie pe segmentul RCA s-a situat la 608 lei/polita, in intervalul ianuarie-iunie 2015, comparativ cu o valoare de 557 lei/polita, inregistrata in primul semestru al anului trecut.