Castigatorii Programului de Granturi Raiffeisen Comunitati 2015 sunt opt ONG-uri, o institutie de invatatmant si un spital din Timisoara, Sibiu, Onesti, Galati si Bucuresti. Proiectele lor vizeaza domeniile: servicii sociale si de sanatate (7) si ecologie urbane (3).

Hidroterapia schimba vieti - Asociatia Scoala mamei JuniorFoto: Raiffeisen Bank

Programul de Granturi Raiffeisen Comunitati s-a desfasurat exclusiv pe platforma www.raiffeisencomunitati.ro in perioada 1 iulie - 11 septembrie 2015. Din 228 de intentii de inscriere a proiectelor, au fost finalizate 134. Dupa verificarea eligibilitatii lor, conform regulamentului, au intrat in cea de-a doua etapa 99 de proiecte din 36 de localitati, 74% din cele inscrise. In etapa finala, proiectele au fost supuse votului publicului si jurizarii voluntarilor Raiffeisen.

Aproape o luna, 65 de voluntari Raiffeisen au notat proiectele conform grilei de evaluare, care cuprinde 13 criterii, timp in care s-au acumulat 38.495 de voturi.

Castigatorii au fost desemnati in functie de notele finale obtiunte, calculate ca medie intre nota juriului si nota corespunzatoare numarului de voturi pentru fiecare proiect(numarul maxim de voturi corespunzand note 10).

Desi 41% din proiectele calificate in finala erau din Bucuresti, doar patru dintre ele se afla printre castigatori. Voturile au contat 50% in evaluarea proiectelor si comunitatile mai mici s-au mobilizat mai bine. A contat prestigiul social al coordonatorilor de proiect, profesorii sau medicii reusind sa castige mai mult sprijin.

Cele zece proiecte castigatoare ale Programului de Granturi Raiffeisen Comunitati sunt:

Servicii sociale si de sanatate

  • Hidroterapia schimba vieti - Asociatia Scoala mamei Junior   
  • Pot sa zbor spre viitor - Asociatia de Sprijin pentru Parinti si Copiii cu Autism Galati   
  • Constructia bazei de date digitale pentru monitorizarea pacientilor cu cancer tiroidian, Biomat-Endo - Institutul National de Endocrinologie "C.I.Parhon"       
  • In pas de cal spre o viata mai buna -Asociatia Hors Emotion   
  • Alimentatia copiilor cu boli grave - Asociatia M.A.M.E.   
  • Centrul de terapii asistate de ecvine pentru copii cu dizabilitati psihosociale -    Asociatia Spitalului de Psihiatrie Dr.Gh.Preda Sibiu   
  • Mai Voios, mai Sanatos!    Fundatia Inocenti - Filiala Bucuresti   

Ecologie urbana

  • Parcul Moisilistilor - Colegiul National Grigore Moisil   
  • Foisorul "Piticilor" - Asociatia ,,Educatori creativi-copii inventivi"   
  • Liceenii pledeaza si pedaleaza ecologic - Asociatia de tineret Onestin   

Mai multe detalii despre proiecte puteti gasi pe raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi/index.php/proiecte-votare

"Ne-am intalnit cu echipa in centrul orasului si am asteptat vestile impreuna. Pentru noi a fost o ocazie extraordinara de a le multumi celor care ne-au sustinut, deja pentru al treilea an consecutiv. A fost prezent si TVR Timisoara pentru a transmite mesajul nostru de multumire celor care ne-au votat. A doua zi echipa locala de fotbal ASU Poli a intrat pe stadion cu Banerul nostru, fiind unii din cei care ne-au sustinut cu voturi", Dr. Vartosu Ioana, medic de familie, trainer, Asociatia Scoala mamei Junior, Timisoara