Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) va emite in luna decembrie titluri de stat in valoare de 1,5 miliarde de lei, prin doua emisiuni de obligatiuni, in valoare de 600 milioane de lei fiecare, si o emisiune de certificate de trezorerie, de 300 milioane de lei, potrivit NewsIn.

Licitatia pentru emisiunea de certificate de trezorerie, in valoare de 300 de milioane de lei, se va desfasura in data de 12 decembrie si va avea scadenta la un an.

In ceea ce priveste cele doua emisiuni de obligatiuni de tip benchmark, licitatiile vor fi pe 6 si 20 decembrie. Prima emisiune va avea scadenta la trei ani si o rata a cuponului de 6%, iar cea de-a doua va avea scadenta la zece ani si o rata a cuponului de 6,75%.

Valoarea nominala individuala a unui certificat, respectiv a unei obligaţiuni, va fi de 10.000 de lei.

Finantele au programat pentru ultimul trimestru al acestui an emisiuni de titluri de stat in volum total de 4,2 miliarde lei, insemnand cinci emisiuni de certificate de trezorerie cu scadente la sase luni si un an si sase emisiuni de obligatiuni de tip benchmark cu scadente de 10, 5 si 3 ani. Conform calendarului anual, volumul total de titluri de stat pentru 2007 ar trebui sa fie in valoare de 12 miliarde lei.

Totodata, in ultima parte a anului, Finantele intentioneaza sa contracteze printr-o emisiune de euroobligatiuni si un imprumut in valoare de cel putin 500 milioane euro, cu o scadenta de zece ani. Ca urmare a cererii de oferta facute in acest scop, MEF a primit oferte de la 25 de institutii interesate.