Constructiile au intregistrat cresteri de peste 11% in primele 8 luni

de DP     HotNews.ro
Luni, 12 octombrie 2015, 10:15 Economie | Finanţe & Bănci


Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele 8 uni din acest an cu 11.1% (serie bruta), cele mai mari cresteri inregistrandu-se la lucrarile de reparatii capitale cu 16,3%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 13,8% si la lucrarile de constructii noi cu 9,0%, a anuntat luni Institutul National de Statistica. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: constructiile ingineresti cu 14,9%, cladirile nerezidentiale cu 8,7% si la cladirile rezidentiale cu 2,6%. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total cu 11,4%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 17,6%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 10,7% si la lucrarile de constructii noi cu 10,3%.

In luna august 2015, volumul lucrarilor de constructii a crescut, fata de luna precedenta, ca serie bruta cu 5,2%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 0,4%.

  • August 2015 comparativ cu iulie 2015
Volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta, cu 5,2%, crestere evidentiata astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 13,7%, lucrarile de constructii noi cu 4,5% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 2,3%. Pe obiecte de constructii au crescut constructiile ingineresti cu 11,9%. Scaderi s-au inregistrat la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 8,4%, respectiv cu 1,6%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate s-a inregistrat pe total o scadere cu 0,4%, evidentiata astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 5,9%, lucrarile de reparatii capitale cu 1,5% si la lucrarile de constructii noi cu 1,0%. Pe obiecte de constructii au avut loc scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 7,3%, respectiv cu 6,5%. Constructiile ingineresti au crescut cu 3,6%.

  • August 2015 comparativ cu august 2014
Volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta cu 10,8%. Pe elemente de structura au avut loc cresteri astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 27,2%, lucrarile de reparatii capitale cu 22,8% si la lucrarile de constructii noi cu 3,0%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 37,6%. La cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale s-au inregistrat scaderi cu 16,9%, respectiv cu 9,9%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 10,6%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 20,8%, lucrarile de reparatii capitale cu 10,0% si la lucrarile de constructii noi cu 2,1%.
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 27,6%. Cladirile nerezidentiale si cladirile rezidentiale au scazut cu 19,4%, respectiv cu 5,8%.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

848 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by