"Indiferent de miscarile la care vom asista, bancile trebuie sa isi educe clientii, sa le spuna ce produs e potrivit pentru ei si ce produs nu este", a mai aratat Hassan.
- Mucibabici: cei mai putin educati trebuie protejati de catre cei care sunt mai bine educati
Opinia lui Hassan a fost sustinuta si de George Mucibabici, chairman al Deloitte, care insa vine dupa multi ani de experienta in sectorul financiar- a lucrat in FMI, la BNR, a restructurat Banca Ion Tiriac iar apoi a intrat in boardul Deloitte. "Imaginea bancilor si a bancherilor se va reface in timp.
Acum e o perioada propice acuzatiilor: sunt acuzati bancherii centrali ca au redus dobanzile, sunt acuzati bancherii comerciali ca au dat in mod imprudent credite , chiar si populatia e blamata ca s-a indatorat uneori peste posibilitati si a ajuns in situatia de a nu-si mai putea plati imprumuturile", spune Mucibabici, al carui fiu lucreaza in SUA ca investment banker.
Opinia mea, mai spune Mucibabici, este ca ar trebui sa functioneze principiul "cei mai putin educati trebuie protejati de catre cei care sunt mai bine educati"
- Oana Petrescu: Procesul de punere impreuna a a portofoliilor, prin fuziuni sau achizitii este o necesitate.
In acest moment peste jumatate din banci nu au scala suficienta. Modul in care sistemul bancar va arata mai depinde si de ceea ce se intampla in tarile in care opereaza bancile-mama (Grecia, de pilda) si de ceea cum va evolua economia europeana", a explicat si Oana Petrescu, fost executiv al BCR, in prezent Partener Coordonator al practicii de Consultanta in Management si Lider al echipei multidisciplinare dedicate sectorului financiar-
spor la treaba!