Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) trage un semnal de alarma ca o masura de anulare a penalitatilor de intarziere datorate si neachitate la 30 septembrie 2015, neinsotita si de o masura de stimulare fiscala a contribuabililor care platesc la timp, nu va avea afectele necesare accelerarii conformarii voluntare. Membrii AmCham Romania considera ca absenta unei astfel de masuri de stimulare fiscala incurajeaza perpetuarea distorsiunilor in comportamentul contribuabililor in ceea ce priveste plata la termen a obligatiilor fiscale ce le revin.

AmCham Romania a luat act de intentia Guvernului Romaniei de a adopta Proiectul de lege privind amnistia fiscala conform caruia persoanele fizice, persoanele juridice, ONG-urile, PFA-urile si companiile aflate in insolventa care inregistreaza la 30 septembrie datorii la bugetul de stat ar putea fi scutite de penalitatile de intarziere aferente daca achita pana la 31 martie 2016 obligatiile principale de plata.

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este cea mai reprezentativa asociatie profesionala de afaceri, infiintata in anul 1993 de un grup de companii americane, dar care reuneste peste 400 de companii americane, internationale si locale. Acestea au cumulat investitii totale de peste 20 miliarde dolari, generand in jur de 200.000 de locuri de munca.