Ritmul de crestere al Chinei in trimestrul al III-lea din 2015 a fost mai rapid decat se asteptau analistii, avansul sectorului serviciilor compensand pentru incetinirea sectorului industrial si a pietei imobiliare, scrie Financial Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Biroului National de Statistica, in perioada iulie - septembrie 2015, PIB-ul Chinei a inregistrat o crestere de 6,9%, fata de 7% in primele doua trimestre ale anului si 7,3% in 2014. Este cel mai lent ritm de crestere din primul trimestru din 2009, dar mai ridicat decat avansul de 6,7% previzionat de analisti.

Datele facute publice luni sugereaza faptul ca Beijingul se afla pe drumul cel bun sa isi atinga obiectivul anual de "circa 7%" pe care premierul Li Kepiang l-a anuntat in luna martie.

"Numerele de astazi reprezinta probabil un plafin pentru cat de rau se poate ajunge in China in termeni de PIB. Pe baza unei relaxari si cateva recuperari ciclice, ar trebui sa revedem o revenire in al patrulea trimestru", a declarat Julia Wang, economist in cadrul HSBC.