Guvernul ar putea amenda printr-o Ordonanta de Urgenta Codul Fiscal, astfel incat sa cuprinda 4 noi masuri: scaderea TVA la apa de la 24% la 9% un regim diferit de impunere a microintreprinderilor, reducerea impozitului pe dividende, dar si modificarea impozitarii invatamantului preuniversitar. "In cazul microintreprinderilor, plafonul ar putea creste de la 65.000 euro la 100.000 si spunem asa: azi avem 3% daca nu declari niciun angajat. Daca ai un angajat, impozitul va fi 2% iar cu doi angajati impozitul coboara la 1%. Fiecare isi va face calculul sa vada cum iesie mai bine", a spus joi Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor.

Apa va avea TVA de 9% de anul viitorFoto: Hotnews

"Practic e vorba de norme de munca si de o anumita continuitate a contractelor. Adica nici sa ai doi angajati cu jumatate de norma...mergem pe norme intregi ", a explicat Teodorovici.

In cazul impozitului pe dividende, acesta ar urma sa fie de 5% si sa se aplice pentru dividendele din 2015 incasate incepand cu 2016.

O alta modificare vizeaza scutirea de plata impozitului pe profit pentru invatamantul preuniversitar. Pana in prezent, doar invatamantul universitar beneficia de scutirea de plata impozitului pe profit.

In cazul impactului reducerii cotei de TVA la apa, Tedodorovici a mentionat ca nu depaseste 250 milioane de lei.