"Daca partidele hotarasc sa avem un premier din BNR, de ce nu? acest lucru. Dar sa fie tanar!", a raspuns luni Mugur Isarescu, intrebat daca vede posibil un premier tehnocrat provenind din carul Bancii Nationale. Guvernatorul a mai spus luni ca sansele unui guvern tehnocrat sunt mari. "Sansele unui guvern tehnocrat inteleg ca sunt mari. In asemenea perioade, proba noastra este trecutul. Desigur, nu poti extrapola trecutul si sa spui ca ceea ce s-a intamplat in trecut este valabil si pentru viitor. Dar ne amintim ca guvernul Stolojan sau guvernul Isarescu au venit in conditii de crize politice, de potentiale tensiuni sociale mai puternice si de noi alegeri", a explicat luni Isarescu.

Mugur Isarescu, guvernatorul BNRFoto: Agerpres

"Eu cred ca un guvern de tehnicrati poate face fata daca i se da un mandat clar si limitat. Cateva obiective, alegeri clare si linistite, pastrarea stabilitatii si a cresterii economice sunt lucruri perfect fezabile. In 2000, cand am fost eu premier, nu aveam nici stabilitate nici crestere. Aveam inflatie ridicata, deficite mari si uitati ca de bine de rau, s-a putut. De ce nu ar fi posibil si in 2015, daca atunci a fost posibil. Bineinteles, ar mai trebui facut si ceva pentru mediul de afaceri, ca degeaba ai stabilitate macro si tensiuni micro (-economice-n.red)", a mai spus luni Isarescu.

Isarescu a precizat si luni ca nu se considera un candidat la functia de prim-ministru, desi cu ocazia fiecarei crize politice numele lui era vazut ca potential sef de Guvern.