Orange a lansat miercuri in teste o aplicatie prin care casa poate fi monitorizata si controlata de la distanta, prin intermediul telefonului mobil. "Evolutia tot mai rapida a tehnologiei ne apropie din ce in ce mai mult de momentul in care telefonul va deveni practic telecomanda vietii noastre. Pe langa toate echipamentele si gadgeturile de care ne folosim acasa, inovatiile din ultimii ani ne ajuta sa avem un control mai bun al casei noastre, prin intermediul telefonului mobil, oricand avem nevoie si oriunde ne aflam, pentru a ne bucura de o viata mai confortabila si mai sigura si pentru a consuma mai putina energie" a spus Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer al Orange Romania.

Aplicatia include 6 tipuri de senzori - senzor de fum, senzor de miscare, senzor de inundatie, senzor pentru usa/ fereastra, priza inteligenta si camera Wi-Fi - conectati la un dispozitiv central.

In functie de propriile nevoi, clientii vor putea programa echipamentele pentru diferite actiuni si scenarii. De exemplu, utilizatorii vor putea alege ca la activarea senzorului de miscare sa primeasca alerte prin SMS sau e-mail, dar si sa se declanseze inregistrarea video, cu ajutorul camerei Wi-Fi.

Fiind vorba despre o propunere inovatoare pe piata de telefonie mobila, Orange a deschis o sesiune de testare cu utilizatorii - atat clienti, cat si angajati din diferite departamente ale companiei - pentru a putea lua in considerare feedbackul acestora in conditiile unei testari reale inainte de lansarea comerciala. Astfel, participantii vor fi invitati sa ofere constant feedback-ul lor pe o platforma dedicata serviciului, timp de 2 luni.

Cei care vor sa faca parte dintre cei 50 de clienti selectati sa testeze Orange Smart Home pot aplica pe www.orange.ro/smarthome pana pe 15 noiembrie.