Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat, la inceputul acestei saptamani, trei produse destinate intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si anume o linie de credit, un credit de investitii si un pachet care imbina componente de finantare si componente de cash management, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare.

"Principalele atuuri ale noilor produse de finantare pentru IMM rezulta din faptul ca imprumuturile se pot aproba in 24 de ore din momentul in care clientul depune documentatia de credit precum si din flexibilitatea sistemului de garantii solicitate de banca”, a declarat Daniel Cetateanu, director executiv al Directiei IMM.

Primul produs, Ideal Curent BCR, este o linie de credit care se poate acorda in lei sau valuta, pentru finantarea activitatii curente si se acorda pe o perioada de pana la 12 luni.

Ideal Invest BCR este un credit de investitii care poate fi folosit pentru finantarea dezvoltarii afacerilor prin realizarea de noi capacitati si obiective de productie, modernizarea sau mentinerea la parametrii corespunzatori a capacitatilor de productie existente.

Creditul se acorda in lei sau valuta pe o perioada de pana la cinci ani, clientul putand solicita o perioada de gratie de pana la sase luni. Suma ce poate fi obtinuta reprezinta 75% din valoarea totala a investitiei, cu un plafon maxim de 150.000 lei, sau echivalent in euro sau dolari.

Cel de-al treilea produs, pachetul Ideal BCR, are in componenta sa un cont curent in lei, un card de debit in lei atasat acestuia si o componenta de tip electronic banking destinata gestionarii electronice a platilor in lei efectuate de client. Totodata, structura pachetului permite clientului sa adauge componente optionale de cash management si de finantare.

Cele trei noi produse bancare sunt accesibile pentru societatile comerciale cu o cifra de afaceri anuala cuprinsa intre unu si opt milioane de euro.

BCR, membra a Grupului Erste, cea mai importanta institutie bancara din Romania, cu active de peste 16,5 miliarde de euro. Banca are in prezent 536 sucursale si agentii si o retea de peste 1.400 de ATM-uri si 12.000 de POS-uri.