Dupa o sedinta in care parea ca inverseaza trendul de depreciere impotriva dolarului, leul romanesc si-a reluat deprecierea in fata mopnedei americane, cotatia medie calculata luni de BNR urcand de la 4,11 la 4,13 lei/USD. Si in fata monedei europene leul s-a depreciat, ajungand la 4,47 de lei pentru un euro. Monedele Europei emergente au evoluat diferit fata de euro luni dimineata. Leul a deschis neschimbat la 4.4800/EUR si a redus din pierderile de vineri pana la 4.4730/EUR, se arata intr-o analiza a economistilor Piraeus Bank.

Miscarea leului ar putea fi o corectie intarziata dupa dezamagirea cauzata joi de BCE, dar este posibil ca presiuni suplimentare sa fi venit din partea miscarilor negative din piata obligatiunilor, cred economistii ING.

Dolarul a reactionat slab vineri in urma anuntului privind piata muncii in SUA sugerand ca o crestere a ratelor de catre Fed saptamana viitoare este deja luata in considerare de piata. EURUSD este tranzactionat luni dimineata sub 1.0900 si pare a nu avea forta de a trece deasupra acestui nivel.