"Noi, cei din industria bancara invatam sa vorbim tot mai des intr-un limbaj politic. Nu stiu cand cei din politic vor invata sa discute intr-un limbaj economic. Iar deciziile in Romania se iau numai din perspectiva politica;economicul nu este ascultat in niciun fel. Nivelul de impredictibilitate din Romania este tot mai mare iar eu ca economist nu stiu cum sa fac o analiza pe urmatorii ani. Ceea ce este cel mai predictibil in Romania este tocmai impredictibilitatea. Un mecanism esential in functonarea unei economii este contractul. Iar astazi se pune in discutie tocmai institutia contractului", a spus marti Florin Danescu, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, la un seminar de specialitate.

Florin DanescuFoto: Agerpres

'Nu poti sa clamezi la infinit ca doar deciziile politice care nu tin seama de economic trebuie sa ocupe agenda oamenilor de rand. In realitate, deciziile se iau numai din perspectiva politica, iar economicul nu este ascultat in niciun fel. Aceasta este invatarea din criza, pentru ca noi inca nu am invatat acest lucru. Ar trebui sa intelegem cu totii cat este de importanta, pana la urma, orice decizie din perspectiva economica', a spus Danescu, citat de Agerpres.

Acesta a adaugat ca 'principala ingrijorare si principala frana in cadrul creditarii economiei este dinamica legislativa, iar asta se vede astazi in mod concret'. 'Aceasta dinamica ingrijoratoare nu face decat sa distanteze Romania de Europa, nu sa o apropie', a afirmat oficialul ARB