Programul lansat miercuri de OTP are la baza o solutie pe termen lung, care presupune reducerea datoriei actuale a fiecarui client si conversia sumei ramase in lei sau euro. "80% dintre clienti vor beneficia de o reducere cuprinsa intre 17.5% si 25% din soldul creditului. Acest program reprezinta una dintre cele mai competitive solutii de pe piata si este important pentru noi ca toti clientii sa fie foarte bine informati in legatura cu acesta. Expertii nostri din unitatile OTP Bank sunt asadar pregatiti sa le ofere consilierea necesara cu privire la creditele in CHF", a declarat Laszlo Diosi, CEO OTP Bank Romania.

Laszlo Diosi, CEO OTP BankFoto: Arhiva personala

Solutiile pe termen lung presupun reduceri substantiale ale datoriilor actuale ale clientilor, urmand ca sumele ramase dupa acest discount sa fie convertite in RON sau EURO. Prin intermediul programului, banca asigura un management financiar imediat si echilibrat al datoriei, pentru fiecare client. Solutiile sunt personalizate, in conformitate cu specificatiile creditului, anul de acordare, rata initiala a dobanzii si destinatia imprumutului.

Programul se adreseaza tuturor celor 10.500 de clienti cu credite in CHF garantate cu ipoteca, oferite de OTP Bank Romania. Pot accesa programul clientii care au intarzieri de cel mult 90 de zile la plata ratelor lunare, inregistrate la momentul conversiei. Clientii cu restante mai mari de 90 de zile vor putea deveni eligibili daca vor acoperi suma necesara astfel incat intarzierile lor sa nu depaseasca nivelul celor 90 de zile.

Programul de conversie a creditelor in CHF oferit de OTP Bank va fi disponibil pentru urmatoarele trei luni consecutive. In aceasta perioada, clientii vor fi invitati treptat in unitatile teritoriale ale bancii printr-o scrisoare, pentru a discuta despre tranzactie si a afla informatiile necesare.

In plus, din 10 decembrie, clientii vor putea accesa o platforma online special creata pentru a le fi prezentate solutiile personalizate si liniile de Call Center dedicate, 0741 875 788 si 021 308 00 88 (linii telefonice cu tarif normal, de luni pana vineri, intre 08:30 si 20:00).