Lucian Anghel va trece de la BCR Pensii la sefia BCR Banca pentru Locuinte
Anghel si-a inceput cariera de bancher in 1996. A avansat treptat, ocupand functiile de consilier al presedintelui bancii, director adjunct al echipei de implementare a planului de structurare a BCR coordonat de BERD si IFC si trezorier adjunct. Din 2007 a ocupat pozitia de economist-sef si director executiv al directiei de strategie si cercetare din BCR. El a fost membru in Bordul Director al Erste Asset Management si BCR Asset Management pentru 5 ani. In 2011 a activat si ca expert extern al Bancii Mondiale.
In 2008, Lucian Anghel a fondat, impreuna cu alti colegi, Asociatia Romana a Analistilor Financiari-Bancari din Romania. Este cadru didactic in cadrul SNSPA.
Recent, Lucian Anghel a fost reales pentru al doilea mandat in functia de Presedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucuresti. El fusese propus in 2015 de catre Finante pentru poziţia de prim-vicepreşedinte al băncii de stat CEC Bank, dar Anghel a declinat oferta.
BCR BpL este liderul pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ. Banca ofera produse care au avantajul ca nu sunt afectate de riscurile valutare si riscurile de crestere a dobanzii, fiind acordate doar in lei si cu dobanda fixa pe toata perioda rambursarii creditului. Astfel, clientii stiu de la inceputul pana la finalul perioadei de creditare care este valoarea ratei lunare. In plus, clientii nu platesc comision la acordarea creditului si nici in cazul rambursarii anticipate, BCR Banca pentru Locuinte oferind in prezent numai produse cu 0 (zero) comision de analiza a creditului, 0 (zero) comision de rambursare anticipata, iar evaluarea imobilului adus in garantie este gratuita; in plus, in cazul creditelor acordate in baza contractului de economisire-creditare, clientii pot beneficia si de asigurare de viata, gratuita.
BCR BpL are un sold al depozitelor de peste 2,6 miliarde lei. In portofoliul BCR Banca pentru Locuinte exista peste 386.000 de contracte de economisire-creditare, cu o valoare a contractelor incheiate de 2,5 miliarde lei. Portofoliul de credite acordate de BCR BpL a crescut cu 16%, depasind 176 milioane lei.
Produsele de economisire-creditare sunt produse care au un ciclu de viata lung. Clientul incheie un contract de economisire-creditare cu o valoare care reflecta intentiile lui in domeniul locativ. Depune lunar (sau anual) o anumita suma de bani in contul contractului sau de economisire-creditare, pana ajunge la suma economisita de 50% din suma contractata. Acest tip de abordare a asigurarii confortului locativ in viitor impune o planificare a resurselor financiare proprii si o disciplina financiara individuala pe un timp indelungat.
Statul incurajeaza efortul cetateanului de a se preocupa de imbunatatirea propriei situatii locative, de a renunta la consumul imediat in beneficiul investitiilor pe termen lung in domeniul locativ. Statul incurajeaza efortul cetateanului prin acordarea primei in cuantum de 25% din economiile efectuate anual, nu mai mult de 250 EUR/an (echivalent lei). La finalizarea procesului de economisire si in functie de indeplinirea conditiilor de repartizare, clientul dobandeste dreptul de a accesa un credit cu valoarea de 50% din suma contractata. Atat pentru sumele economisite cat si in cazul creditelor banca ofera dobanzi fixe.
- 0 (0 voturi)se mai da prima ? (Luni, 4 ianuarie 2016, 12:35) vlad_christian [anonim]Deci pina la urma, statul continua sau nu sa dea prima in conditiile actuale de la BCR BpL ? mai exact contractul stipuleaza ca ai cotizat 5 ani, primesti 1250 euro si sanatate, nu conteaza daca ii investesti in imobiliare sau nu. Asa cum dealtfel fac 95% din clienti. Si au dansii contracte si pe bebelusi, fara probleme :) Daca statul nu continua, atunci dl.Anghel a venit la conducerea unui mort programat, sa fim seriosi, ramine cu sub 20000 de conturi !raspunde trimite

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”