INS: In trimestrul al treilea din 2015 romanii au cheltuit in medie 37% pe mancare
Veniturile banesti au fost, in medie, de 2430 lei lunar pe gospodarie (916 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 283 lei lunar pe gospodarie (107 lei pe persoana), mai arata INS..
La formarea veniturilor totale ale gospodariilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestatii sociale (23,5%), veniturile din agricultura (3,4%), veniturile din activitati neagricole independente (2,5%) si cele din proprietate si din vanzari de active din patrimoniul gospodariei (1,2%). O pondere importanta detin si veniturile in natura (10,4%), in principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (9,1%).
Principalele destinatii ale cheltuielilor efectuate de gospodarii sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei (hrana animalelor si pasarilor, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru insamantat, servicii veterinare etc.).
Cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei, cumpararea de actiuni etc. detin o pondere mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei (doar 0,7%).
Produsele alimentare si bauturile nealcoolice au detinut, in trimestrul III 2015, in medie, 37,6% din consumul gospodariilor.
- 0 (0 voturi)Comparatie (Vineri, 8 ianuarie 2016, 9:14) Alor [utilizator]Articolul trebuia s-a compare datele comunicate de INS cu cele din T3 ale anului trecut. Sa putem vedea daca romani o duc mai bine dupa guvernarea celui mai cinstit guvern.raspunde trimite
- 0 (0 voturi)statistica (Vineri, 8 ianuarie 2016, 9:49) ilidia [anonim]Ma indoiesc de acest procentaj. Nu-l uit pe d-l Stolojann cand, intors de la Banca Mondiala, pe vremea raportarilor triumfaliste ale prim-ministrului Vacaroiu, a spus ca, daca iti alegi baza de raportare convenabila, raportezi rezultatul pe care il doresti. Cum e cu "media": daca stai cu o mana in apa rece si cu alta in apa fierbinte, in medie e bine.raspunde trimite

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”