Piraeus Bank Romania a ajuns in luna decembrie a acestui an la 100 de sucursale, iar oficialii bancii spun ca pana la sfarsitul anului reteaua bancara se va extinde la 110 unitati, se arata intr-un comunicat al companiei. Extinderea retelei a contribuit la rezultatele pozitive inregistrate atat in privinta numarului de clienti, cat si a volumului de credite acordate. Pentru anul viitor, institutia financiara inrtentioneaza sa-si extinda reteaua terioriala pana la 180 de unitati.

Pe parcursul acestui an, banca a deschis 46 de sucursale noi, reteaua crescand cu 85% fata de luna decembrie a anului trecut. Extinderea retelei bancare a contribuit atat la cresterea semnificativa a portofoliului de clienti (209% fata de septembrie 2006, ajungand la peste 166.000) si a volumului de credite acordate (230% in septembrie 2007 fata de aceeasi perioada a anului trecut).

„Desi prin cele 100 de sucursale deschise ne-am atins obiectivul, vom continua extinderea retelei astfel incat, la sfarsitul anului 2007, Piraeus Bank Romania va detine 110 unitati. Daca in 2007 am reusit sa acoperim toate resedintele de judet, planurile pentru anul viitor prevad extinderea si in orasele cu numar mediu de locuitori si dezvoltarea unei retele de 180 de unitati’’, a declarat Stavros Lekkakos, Presedinte si CEO, Piraeus Bank Romania.

La sfarsitul lunii septembrie, Piraeus Bank Romania a inregistrat un profit inainte de impozitare de aproape 15 milioane euro, in crestere cu 140% fata de aceeasi luna a anului trecut. Piraeus Bank Group inregistreaza in prezent una dintre cele mai rapide creşteri pe piata din Grecia. Activele grupului au atins in primul semestru al acestui an, 40,4 miliarde euro. In acest moment, Piraeus Bank Group detine 690 de sucursale în Grecia, Albania, România, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra si Ukraina.