Intr-o prezentare facuta miercuri la Viena, in cadrul conferintei Euromoney, seful operatiunilor Unicredit pe intreaga regiune, Carlo Vivaldi, a laudat in cateva randuri Romania, declarand ca tara noastra este cu siguranta un loc in care Unicredit isi doreste sa opereze in continuare.

Vivaldi_CarloFoto: Hotnews

Vivaldi le-a spus investitorilor că Europa Centrală şi de Est este zona cu cele mai bune perspective de creştere economică, peste media economiilor din Vestul Europei , ceea ce va face ca bancherii italieni sa aloce mai mult capital in aceasta zona.

Dealtfel, Romania a fost laudata in cadrul conferintei Euromoney pentru modul in care a gestionat criza inceputa in 2008 si pentru eforturile vizand restructurarea creditelor neperformante.

"Singurele intrebari la care nu stiam ce sa raspundem erau cele legate de legea darii in plata. Colegi din alte banci europene ne intrebau daca e adevarat ca in Romania poate sa apara o asemenea lege. Nu stiam ce sa le raspundem", a declarat pentru HotNews executivul unei banci locale dar cu ramificatii in intreaga Europa Centrala si de Sud-Est.