Luni, 25 ianuarie, la majoritatea administratiilor fiscale s-au format cozi la depunerea declaratiilor pe care firmele sunt obligate sa le depuna, insa contabilii au sunt revoltati de faptul ca sistemele informatice nu functionau. Contactati de HotNews.ro, oficialii Fiscului au spus ca din cauza ca peste 80% dintre declaratiile fiscale cu termen de depunere 25.01.2016 au fost transmise in intervalul 23-24.01.2016, sistemul informatic inregistreaza intarzieri la emiterea recipisei de confirmare a depunerii". Ei solicita ca firmele sa nu retransmita declaratiile, deoarece acest lucru aglomereaza sistemul informatic intr-o masura si mai mare, dand asigurari ca vor primi confirmarea pe masura ce sistemul va prelucra declaratiile"

Gelu Stefan DiaconuFoto: Hotnews

Zeci de contabili s-au adresat HotNews luni dupa amiaza acuzand ANAF ca are un sistem informatic prost construit, care nu permite eliberarea confirmarilor depunerilor declaratiilor fiscale in timp util.

Cei din ANAF au explicat ca se afla in plin proces de reforma si ca serverele au deocamdata capacitatea limitata de prelucrare, dand asigurari ca acest lucru se va remedia.

"Stimati contribuabili, Intrucat peste 80% dintre declaratiile fiscale cu termen de depunere 25.01.2016 au fost transmise in intervalul 23-24.01.2016, sistemul informatic inregistreaza intarzieri la emiterea recipisei de confirmare a depunerii. Va rugam sa nu retransmiteti declaratiile, in cazul in care nu ati primit recipisa de confirmare, deoarece acest lucru aglomereaza sistemul informatic intr-o masura si mai mare. De asemenea, va informam pe aceasta cale ca veti primi confirmarea pe masura ce sistemul va prelucra declaratiile. Va multumim pentru intelegere!" au scris pe pagina ANAF oficialii Fiscului.

Vom reveni.