Fiscul va publica pe internet numele celor care au obligatii fiscale restante de peste 100 de lei. Acelasi lucru se va intampla si cu firmele cu datorii la Stat mai mari de 500 de lei

de Dan Popa     HotNews.ro
Joi, 4 februarie 2016, 15:50 Economie | Finanţe & Bănci


ANAF va publica lista datornicilor persoane fizice si juridice
Foto: Hotnews
Fiscul va publica pe pagina de internet lista debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante si suma acestor obligatii, potrivit Ordinului ANAF nr. 558/2016 care aproba Procedura de publicare a listelor debitorilor cu obligatii fiscale restante.  Listele se publica separat pentru debitori - persoane juridice, si debitori - persoane fizice.

 • Ce reprezinta obligatiile fiscale restante?
Obligatiile fiscale restante sunt cele existente la sfarsitul trimestrului de raportare si neachitate pana la data publicarii listei.

Prin obligatii fiscale restante intelegem:  obligatiile fiscale pentru care s-a implinit scadenta sau termenul de plata dar si diferentele de obligatii fiscale principale si accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar daca pentru acestea nu s-a implinit termenul de plata.

 • Ce categorii de obligatii nu sunt considerate obligatii fiscale restante?
Nu sunt considerate obligatii fiscale restante:
a) obligatiile fiscale pentru care s-au acordat si sunt in derulare inlesniri la plata, daca pentru acestea nu s-a implinit termenul de plata prevazut in actul de acordare a inlesnirii;
b) obligatiile fiscale stabilite in acte administrative fiscale a caror executare este suspendata;
c) obligatiile fiscale cu termene de plata viitoare stabilite in planul de reorganizare judiciara.

Ordinul analizat astazi introduce si o serie de plafoane pentru obligatiile fiscale restante, ce nu fac obiectul publicarii pe site-ul ANAF. Aceste plafoane sunt:
 • 1.500 lei, pentru marii contribuabili;
 • 1.000 lei, pentru contribuabilii mijlocii;
 • 500 lei, pentru ceilalti debitori, inclusiv in cazul persoanelor fizice care desfasoara activitati in mod independent sau exercita profesii libere;
 • 100 lei, pentru persoanele fizice.

 •  Ce elemente va cuprinde lista?
Lista va cuprinde: denumirea/numele si prenumele debitorilor, codul de identificare fiscala sau codul numeric personal, domiciliului fiscal si cuantumul total al obligatiilor fiscale restante.

Organul fiscal va comunica debitorului o notificare pana in data de 15 a primei luni din trimestrul urmator celui de raportare, cu privire la obligatiile fiscale restante.

Actul normativ mai precizeaza ca in cazul in care exista neconcordante intre evidenta debitorilor si sumele cuprinse in notificari, punerea de acord asupra acestora se realizeaza in termen de 5 zile de la data notificarii, in caz contrar obligatiile fiscale restante notificate se considera recunoastere a datoriei.

Stabilirea cazurilor speciale de executare silita, precum si a organelor abilitate sa aplice masurile asiguratorii si sa efectueze procedura de executare silita este reglementata de Ordinul ANAF nr. 3744/2015.

Conform acestui temei normativ, prin cazuri speciale de executare silita se intelege punerea in aplicare a prevederilor privind executarea generate de hotarari judecatoresti definitive prin care s-a dispus recuperarea unor creante bugetare de la debitori persoane fizice sau juridice, hotarari judecatoresti definitive pronuntate ca urmare a sesizarilor formulate de catre comisiile de cercetare a averilor, precum si alte titluri executorii prin care se stabilesc dobanzi, penalitati de intarziere, majorari de intarziere prin hotarari judecatoresti definitive.

Structura abilitata sa duca la indepliniere procedura acestor executari silite este Serviciul executari silite cazuri speciale.

Organul competent in administrarea contribuabililor ii notifica pe acestia ori de cate ori intervin modificari cu privire la cazurile speciale de executare silita, precum si cu privire la structura abilitata cu ducerea la indeplinire a masurilor asiguratorii si efectuarea procedurii de executare silita.

Situatiile in care personalul din cadrul Directiei de executari silite cazuri speciale poate participa efectiv la executarea silita sunt:
a) in cazul in care cuantumul sumelor cuvenite bugetului de stat depaseste pragul de 10 milioane euro, echivalentul in lei;

b) in cazul in care debitorii fac parte din categoria marilor contribuabili;

c) in cazul blocarii fondurilor si resurselor economice ale persoanelor ce fac obiectul sanctiunilor internationale;

d) la solicitarea scrisa a vicepresedintelui coordonator al activitatii de colectare a veniturilor bugetare;

e) in cazurile identificate la nivelul Directiei executari silite cazuri speciale ca fiind de o complexitate deosebita. (material realizat cu sprijinul consultantului fiscal Adrian Benta)
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14681 vizualizari

 • +32 (34 voturi)    
  Da? (Joi, 4 februarie 2016, 16:02)

  CititorulComentator [utilizator]

  Si cand publica si lista cu banii recuperati de la puscariasii vip gen Voiculescu stiintificul?
  • +4 (8 voturi)    
   ... (Joi, 4 februarie 2016, 17:18)

   dragonfly [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

   doamne cata lumea proasta lucreaza la ANAF!!! pe zi ce trece parca se prostesc mai rau!!!
   • 0 (0 voturi)    
    dar cand vor recunoste (Marţi, 9 februarie 2016, 11:11)

    lucyan [utilizator] i-a raspuns lui dragonfly

    ilegalitatile din noulm cod fiscal cu privire la impozitarea terenurilor, de exemplu? sau ca impozitele la cei care stau la curte au crescut si cu 1000 % datorita faptului ca nimeni nu mai tine cont de categoria de folosinta a terenului din registrul agricol, nici macar daca ai carte funciara, si primii 400 mp din orice categorie de folosinta a unui teren intravilan sunt platiti obligatoriu ca si teren curti constructii... ori ha de arabil are o valoare de impozitare de 21 lei, la vii , livezi ceva 40 lei, pe cand ha de teren curti constructii face ca, 6000-8000 lei in orase... eu am 542 mp teren, din care 224 mp arabil, trecuti in cartea funciara, anul trecut am platit impozit ~200 lei, acum am ~500 lei, explicatia fiind ca tot terenul a fost trecut la curti constructii si ca a crescut si valoarea impozabila a unui ha de la 5250 lei la 6000 lei, a unui metru construibil de la 900 lei la 1000 lei...am solicitat la primarie o adeverinta din care sa reiasa ca am numai teren curti constructii acasa, sa o duc la firma de salubritate, care este a primariei, ca sa nu mai platesc gunoiul si la numar de persoane si la metri de teren arabil, dar nu vor sa-mi dea...
    codul fiscal spune clar ca terenul se impoziteaza in functie de categoria de folosinta iar aceasta se poate schimba la solicitarea proprietarului pe baza de documente... cu ce drept statul imi impoziteaza acum primii 400 mp din orice categorie de folosinta ca teren curti constructii? de ce nu a marit pretul la ha la fiecare actegorie si gata, asa ne prosteste in fata, iese la tv si spun ca nu vor creste impozitele decat cu 25-30 % cand in realitate milioane de romani vor plati si impozite mai mari cu 300-1000 % mai mari...
    pe urma nici cu terenul de sub constructie nu este in regula, platesc impozit la casa in functie de acest teren, mp construibil fiind de 1000 lei, apoi de ce sa-l mai platesc si ca teren curti constructii? nu este acelasi teren si dubla impunere? nu era suficient ca au crescut preturile?
  • +4 (4 voturi)    
   ... la.. (Joi, 4 februarie 2016, 17:45)

   Observatore [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

   ...sf Asteapta .
  • +4 (6 voturi)    
   ... (Joi, 4 februarie 2016, 19:57)

   Yo_yo [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

   Adios bani de la varan, vantu, etc. O sa axeze pe gloata. De aici se tine bugetul nu din banii lor. Banii nostri se duc la ei, asta e traseul. Banii lor se duc pe bunastarea lor, nu la noi.
   Vin alegerile si trebuie sa schimbam iar psd cu pnl. Si iar nu avem ce alege si e acelasi ///
   • +5 (5 voturi)    
    Exista o alegere (Vineri, 5 februarie 2016, 6:52)

    CititorulComentator [utilizator] i-a raspuns lui Yo_yo

    Strada, masiv! Ce naiba, suntem milioane de oameni...
 • +26 (28 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 4 februarie 2016, 16:02)

  Hipius [anonim]

  • +21 (23 voturi)    
   buna idee (Joi, 4 februarie 2016, 16:18)

   dagenia [utilizator] i-a raspuns lui Hipius

   sa publice CNP-ul :) astept sa vad cate procese se vor deschide pe numele lor :)
   • +22 (24 voturi)    
    chestia cu CNP e penala, daca nu ma insel (Joi, 4 februarie 2016, 16:41)

    linarel [utilizator] i-a raspuns lui dagenia

    se cam joaca cu focul anafistii.

    Adica pe motan il iarta de 60 milioane euro ca cica nu gasesc bunurile si pe ala care nu a plati 100 lei o amenda il executa

    poate ne spun si noua cum si-a dacut bhushoiu primul milion
  • +14 (16 voturi)    
   sa nu uitam (Joi, 4 februarie 2016, 16:49)

   break a leg [utilizator] i-a raspuns lui Hipius

   si DOMICILIUL
  • +4 (6 voturi)    
   listele vor fi fara CNP (Joi, 4 februarie 2016, 16:58)

   gimini [utilizator] i-a raspuns lui Hipius

   Asa rezulta daca te uiti pe document.
  • +3 (3 voturi)    
   nu publica nimeni CNP-ul (Joi, 4 februarie 2016, 17:30)

   Aynvon Trapp [anonim] i-a raspuns lui Hipius

   in anexa din documnetul publicat in monitorul oficial nu apare nicio rubrica pentru CNP, cu doar pentru domiciliul fiscal. doar in cazul firmelor va fi publicat CUI
   • 0 (0 voturi)    
    chiar si asa... (Vineri, 5 februarie 2016, 23:50)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Aynvon Trapp

    Imbecili in draci astia de la ANAF - nu era mai bine daca isi faceau o baza de date si schimbau rapid informatiile intre institutiile abilitate ale statului???

    Raman la parerea mea - imbecili patentati la ANAF.
    Rost de procese.
 • +23 (25 voturi)    
  stau si ma intreb.... (Joi, 4 februarie 2016, 16:14)

  EMC2*2/2#@4 [utilizator]

  in loc sa vina cu tot felul de astfel de aberatii .... nu mai bine ar investi ei intr-un portal unde fiecare contribuabil, odata ce a implinit 18 ani, se va putea loga si sa-si plateasca darile, vizualizeze documentele si altele??

  venim, pe zi ce trece cu tot felul de ideei, care mai de care mai .....

  Fereasca-ne Sfantu de prostu' harnic!
 • +12 (16 voturi)    
  FOARTE BINE. (Joi, 4 februarie 2016, 16:28)

  Johanis [utilizator]

  Dar rugam Fiscul sa publice pe site si cheltuielile institutiilor publice si datoriile societatilor de stat.
  Cea mai mare problema aici este, tunurile financiare se dau pe taramul financiar al statului.
  A, ar putea sa publice si firmele care au recuperat TVA.
  Multumim, Fiscule!
 • +15 (17 voturi)    
  CNP-ul nu se face public! (Joi, 4 februarie 2016, 16:32)

  ouyang [utilizator]

  Dar dati-i drumul. Mai furati niste bani si cu aceasta imbecilitate. Si mai angajati niste introducatori de nume intr-un excel. Mai ales faceti un contract beton cu o firma care face update-uri o data la 2 ani asa cum fac toate institutiile “transparente” de stat sau primariile sau consiliile judetene. Acolo cum se face ca nu e nimeni in stare sa treaca niste amarate de contracte de cumparare panselute? Cei cu 100 de lei sunt rauplatnici tarii? Pai Curtea de conturi tocmai ce a descoperit jaful colosal al guvernului Ponta! Tolo iti arata cum Oprescu a gabjit si el jumate din Arena Ntionala. Ii puneti si pe stimabilii cu CNP la vedere? Ah nu, astai sunt doar hoti care porfeseaza din bani publici, isi fac fundatii rusofile, sunt oameni cinstitit nu? Dar fratii micula cand isi platesc miliardul de Euro? Stie toata tara de ani de zile cine sunt astia si ce datorii au. Sau firma aia Oana management? Incompetenta si prostia primei linii de adimintratie face posibil furtul glorios in spatele ei. Cand o sa intelegem lucrul asta banal?
 • -12 (20 voturi)    
  Toate datele la liber (Joi, 4 februarie 2016, 16:33)

  Victtor [utilizator]

  Este corect sa se publice aceasta lista a rusinii, sa vada tot poporul datele personale ale datornicilor.
  • +8 (10 voturi)    
   sa publice si de cate ori ai fost la WC (Joi, 4 februarie 2016, 17:02)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

   sau daca te-ai spalat pe maini dupa......
  • +3 (7 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 februarie 2016, 18:04)

   [anonim] i-a raspuns lui Victtor

  • +1 (1 vot)    
   mai draga (Vineri, 5 februarie 2016, 15:15)

   nesuferitu [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

   Aristide, asta este incalcare grava a legii, chiar a Constitutiei! Judeca putin inainte de a te ''arunca''!
 • +10 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 februarie 2016, 16:34)

  [anonim]

 • +5 (5 voturi)    
  Primesti si o medalie nu? (Joi, 4 februarie 2016, 16:42)

  gugurila [utilizator]

  Pt ca n-ai dat bani diversilor hoti din administratie, bineinteles.
 • +13 (13 voturi)    
  Dar nu mă mai cară pe la 5 ghișee? (Joi, 4 februarie 2016, 16:47)

  AdrianCalin1 [anonim]

  M-am dus de multe ori să-mi plătesc dările la stat (că așa sunt eu mai prost și declar chiria și plătesc taxe pe care le fură nesimțiții ăștia în loc să fac eu ceva folositor pentru copiii mei cu acei bani) și m-au plimbat pe la 5 ghișee. Când am vrut să plătesc cu cardul mi-ai zis că nu se poate, eu nu aveam cash la mine cât trebuia să plătesc așa că am fost nevoit să mă duc în altă zi. Am ajuns restant, am plătit penalizări. Pe de altă parte, am plătit în avans niște taxe (multe zeci de mii de lei) în iunie iar pentru alte chestii am făcut cerere de compensare. Dacă nu plătesc îmi pun poprire pe conturi în 15 zile, dacă fac cerere de compensare (adică eu am plătit 100 de lei în plus și mai am de plată un impozit de 60 și le cer să mute banii dintr-un cont într-altul al statului) durează 45 de zile, adică, orice aș face, tot trebuie să plătesc taxele restante pentru că ei nu-mi fac compensare într-o perioadă identică cu cea în care-mi pun poprire pe conturi. În plus, timp de 30 de zile statul beneficiază de banii mei fără să plătească dobândă dar eu plătesc penalizări din prima zi de întârzieri. Probabil că o să mă regăsesc, în anumite momente, printre restanți dar, sincer, mă cam doare undeva, oricum plătesc penalizări, deci și arătat cu degetul și cu banii luați (ca să nu zic altfel).
  • +13 (13 voturi)    
   In multe institutii de stat nu poti plati ... (Joi, 4 februarie 2016, 16:59)

   Johanis [utilizator] i-a raspuns lui AdrianCalin1

   ...cu cardul. De ce oare?

   Va aduceti aminte ce s-a intamplat cu arhiva (care continea si chitantele) vamii Targuri si expozitii in 2007 cand am devenit stat membru UE?
   Raspuns - a luat foc.

   Va aduceti aminte ce s-a intamplat cu arhiva (care continea chitantele taxelor de mediu) politiei Rutiere cand aceasta s-a mutat in Pipera?
   Raspuns - a luat foc.

   Probabil ca plata cu cardul lasa urme prea multe.
  • +6 (6 voturi)    
   ANAF = o adunatura de ........ (Joi, 4 februarie 2016, 17:10)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui AdrianCalin1

   care nu sunt in stare sa administreze serviciul pentru care primesc salarii imense. Cand o sa vedem pe internet salariile functionarilor ANAF? Sa vedem bonusurile pe care le iau, in valoare de max. 3 salarii care se obtin in felul urmator: iti pun poprire pe conturi in valoare de 100 de lei si pac, primesc bonus un procent din suma, fara sa faca nimic si fara sa incaseze un ban. Ba, mai mult, interesul lor este ca contribuabilul sa aiba datorii, nu-s datorii , nu iese bonusul. Deci, tov. Gelu Diaconu, te rugam sa publici pe net veniturile nete ale angajatilor matale. Daca ai timp, poate publici si salariul fetitei dumitale care este directoare la Uber, firma care nu da nici macar un ban statului roman.
 • -2 (8 voturi)    
  name & shame.. (Joi, 4 februarie 2016, 16:47)

  demaGOGU [utilizator]

  ...poate functiona la romani!
  (extrem de atenti cu imaginea proprie)
 • +13 (13 voturi)    
  deci... (Joi, 4 februarie 2016, 16:48)

  liviu_ [utilizator]

  pentru 100 lei iti apare numele pe net?
  ei s-au gandit ca persoanele respective pot avea probleme (angajare, imprumuturi etc)?
  ei s-au gandit ca nu e legal sa faci asta?!
  ei s-au gandit ca nu rezolva nimic cu rahatu asta?
  ei s-au gandit ce fac cu firmele (private si de stat) care au datorii?!
  ei s-au gandit ce fac cu sutele de contracte facute praf (autostrazi, metrou etc)?! astea probabil nu sunt probleme. faptul ca o autostrada costa un miliard si nu e facuta e ok... datoria de 100 de lei e motivu pentru care tara asta merge prost...
  ei s-au gandit?!
  • +4 (4 voturi)    
   aia de la ANAF toti impreuna au un neuron (Joi, 4 februarie 2016, 17:12)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   iar comunistul Gelu Diaconu, cu hotel in buricul Bucurestilor este de neclintit. Omul lui Ponta nu se da de loc dus. Ca si Oprea, procurorul Nitu ( de astia, slava domnului, am scapat) sau seful penitenciarelor.
 • +6 (10 voturi)    
  ANAF (Joi, 4 februarie 2016, 17:23)

  misa2002_2006 [utilizator]

  Asa pot afla toti hotii si agresorii, adresele de locuinta ale celor pe care ii vizeaza, sa le faca rau!

  Incalci drepturile cetatenilor romani, prevazute prin legislatie! Le pui vietile in pericol!

  LEGE Nr. 677 / 2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date si Lege privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia
  vietii private in sectorul comunicatiilor electronice/ Numarul 506/2004 care spune la un moment dat:
  (3) Fără a aduce atingere prevederilor Legii nr. 677/2001, cu modificările și completările ulterioare, măsurile adoptate potrivit alin. (1) trebuie să respecte cel puțin următoarele condiții:
  a) să garanteze că datele cu caracter personal pot fi accesate numai de persoane autorizate, în scopurile autorizate de lege;

  Ce intelegi prin "accesate de persoane autorizate, in scopuri autorizate prin lege"?

  ANAF! UITI ca Esti o institutie care lucreaza in folosul cetatenilor!
  Cred ca deja prin actiunile tale, te crezi cel putin Dumnezeu!
  Dar sa nu uiti ca pana si pe Dumnezeu l-au rastignit pe cruce! Dumnezeu nu merita acea tortura, dar tu o meriti din plin!!

  Esti o lipitoare cu burta mare, care traieste pe spinarea romanilor!

  Ar trebui ca toti cetatenii acestei tari sa iasa in strada sa isi exprime nemultumuriea si sa ceara schimbarea sau incetarea acestor masuri abuzive!
  • -2 (4 voturi)    
   Haidi bre (Joi, 4 februarie 2016, 23:43)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui misa2002_2006

   Cartea de telefon de pe vremuri ce drepturi incalca? Sunteti toti bolnavi cu capul, mari capitalisti de mucava! Est dator, apari pe lista, ce e asa greu de inteles? E doar o lista, tragi apa dupa ea!
   • +4 (4 voturi)    
    in cartea de telefon iti aparea numele... (Vineri, 5 februarie 2016, 9:58)

    cartofil [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

    doar daca iti dadeai acceptul.
 • +6 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 februarie 2016, 17:46)

  [anonim]

  • +1 (1 vot)    
   Comment sters de user (Vineri, 5 februarie 2016, 12:42)

   Crioan [anonim] i-a raspuns lui

 • +5 (5 voturi)    
  Stat de drept (Joi, 4 februarie 2016, 18:05)

  ipolitic [utilizator]

  "Actul normativ mai precizeaza ca in cazul in care exista neconcordante intre evidenta debitorilor si sumele cuprinse in notificari, punerea de acord asupra acestora se realizeaza in termen de 5 zile de la data notificarii, in caz contrar obligatiile fiscale restante notificate se considera recunoastere a datoriei."

  Luni plec in concediu linistit, cu o datorie la fisc de 50 de lei, las' ca il platesc la intoarcere.
  Marti imi baga in cutie o notificare pentru suma de 5,000 de lei (o mica eroare, se intampla des)
  Peste zece zile ma intorc fericit din concediu si gasesc o datorie de 100 de ori mai mare pe care "l-am recunoscut tacit".
  Promitator.
 • +4 (4 voturi)    
  excelent, transparenta prostiei (Vineri, 5 februarie 2016, 7:03)

  CricCricus [anonim]

  Abia astept sa fiu pe lista, desi platesc la zi, ca sa ii dau in judecata si sa le cer daune pentru patarea imaginii. Am avut pana acum de nenumarate ori atentionari ca nu am platit amenda la circulatie, desi era demult platita, contul PFA blocat in banca degeaba, deblocat dupa luni de zile cu "scuze" si fara recuperarea sumei gresit luata in contul presupusei datorii, furt in regula al statului din banii mei, impozite platite reclamate ca n-ar fi, e lada plina de greseli ale "organelor", abia astept sa se afiseze public propria prostie.
 • +3 (3 voturi)    
  certificat fiscal (Vineri, 5 februarie 2016, 10:37)

  puiu54 [utilizator]

  Incepand cu 2016 e nevoie de certificat fiscal de la ANAF pentru a rezolva o succesiune. Cum bunica (care a decedat in 1994) nu a avut CNP , la solicitarea certificatului, raspunsul ANAF a fost stupefiant : "LIPSA CNP" si in felul acesta a blocat succesiunea. Asa merg treburile la ANAF.
 • 0 (0 voturi)    
  lege aiuristica denigratoare (Vineri, 5 februarie 2016, 12:16)

  VasileChirila1 [anonim]

  Incalcarea flagranda a DREPTURILOR OMULUI si prevederilor legilor ca nu permit publicarea CNP fara acordul persoanelor in cauza .
 • -1 (3 voturi)    
  Toti cei de mai sus (Vineri, 5 februarie 2016, 13:18)

  xrogo [utilizator]

  care se opun aparitiei listei rusinii se simt cu musca pe caciula,hai sa vedem deontologii nemului care urla-n gura mare ca unii si altii fura si au datorii la stat,ce datorii au si ei,sa se uite prima data in ograda proprie,cred ca de asta li-e frica!!!
  In alta ordine de idei,falimentarele trusturi de presa si televiziuni,cu mari datorii la stat sa iasa la lumina,sa le stim si noi,si-apoi o sa mai vedem daca le credem sau nu dezvaluirile despre altii in aceiasi situatie!!!
 • +2 (2 voturi)    
  Ptiu, ptiu, s-a informatizat sistemul de stat (Vineri, 5 februarie 2016, 14:03)

  bigbrother [utilizator]

  Au legat bazele de date intre ele a.i sa se stie in orice moment cine ce si cat are de plata? Se stie in orice moment cine este cutarescu, ce face, unde e actionar, unde isi tine banii, fara erori, fara date incorecte, IN TIMP REAL? In tara asta abia exista doar cateva moduri de a rezolva ceva online (dupa zeci de milioane de euro cheltuite pe nimic), in timp ce restul birocratiei implica drumuri lungi si dese si celebra expresie "faceti dvs o cerere".

  Nu stiu de unde isi vor lua Finantele acele informatii, dar bag mana in foc ca nu vor fi corecte 100%..si sa vezi apoi distractie. Pentru ca orice intra in "gura" statului este o intreaga poveste sa fie scos de acolo.

  Personal consider ca au pus carul inaintea boilor cum se spune. Nu cred ca cineva de la Finante poate confirma acuratetea acelor date, basca ca nu se vor opera modificarile in cele 15 zile indicate in acel proiect. Si atunci se vor trezi cu procese de la firmele lezate ca au fost declarate datornice, este vorba de imaginea firmei pana la urma sau pur si simplu un mod de a mai face niste bani din cauza greselilor celor implicati.

  Inteleg si solicit de mult timp o transparenta in informatii, dar heirupismul asta nu face bine deloc. Intai se rezolva interconectivitatea intre institutiile statului, se faciliteaza plata banilor si restantelor in moduri cat mai usor de folosit si inteles, se instruiesc oamenii despre ce si cum sa faca etc. Se testeaza pe grupuri mici daca functioneaza, apoi sistemul se implementeaza cu o perioada de acomodare si utilizare.

  Abia dupa aceea pot spune cei de la Finante: "gata, stiti ce sa faceti si cum sa faceti, v-am pus tot la dispozitie si cu toate astea, n-ati vrut sa platiti, caz in care, ca prim pas, va facem publice datele restante, ca un fel de lista a rusinii (desi multi dintre cei care au furat sunt departe de a le fi rusine, ba din contra). Si daca nu merge nici asa, atunci venim cu mascatii peste voi si va luam casa, masa, soacra si purcelul.
 • +1 (1 vot)    
  INSTITUTILE STATULUI (Vineri, 5 februarie 2016, 15:27)

  jidanul [utilizator]

  Nici ANAF-ul, nici BNR-ul si nici alte institutii ale Statului Roman NU au venit cu planuri de recapacitare financiara pentru persoanele fizice si juridice, in urma crizei financiare, dar executari silite si popriri abuzive se fac fara numar. De ce nu a facut ANAF-ul o analiza obiectiva cu persoanelor fizice si juridice care au datorii la bugetele statului in functie de reaua-credinta sau buna-credinta a persoanelor fizice si juridice ? Deoarece, sunt persoane fizice si juridice care intentionat au facut evaziune fiscala si sunt persoane fizice si juridice care nu au avut din ce sa-si plateasca obligatile la bugetele statului. Niste imbecili astia de la ANAF cu listele lor cu tot. Dar de ce nu face ANAF-ul o lista cu datoriile institutilor Statului catre persoane fizice si juridice ?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by