In cea mai recenta declaratie de avere a sa, Daniel Diaconescu, noua propunere pentru sefia Fiscului a mentionat un apartament in Bucuresti, o casa de locuit, doua masini (un BMW si un Peugeut) si un credit de 38.000 de euro luat de la Erste Bank, care i se inchide in 20132. Diaconescu nu a mentionat lichiditati in banci pe numele sau, iar salariul sau din vara lui 2013 era de circa 6600 de lei lunar. Diaconescu este casatorit, are un copil, iar sotia lui lucra la momentul completarii declaratiei de avere la Inspectoratul Teritorial de Munca, de unde lua lunar circa 2000 de lei.

Diaconescu a venit in ANAF pe vremea cand institutia era condusa de Sorin Blejnar. "S-a organizat un concurs la care s-a prezentat si a obtinut printre cele mai bune calificative. Este un tehnocrat apolitic, foarte apreciat de specialistii din zona sa de competenta", spun oamenii din interiorul Fiscului.

Daniel Diaconescu, directorul Directiei Fiscale din cadrul ANAF, a contribuit la proiectul de modernizare a autoritatii fiscale sub programul derulat sub programul derulat cu Banca Mondiala. De asemenea, a fost managerul unuui proiect pilot de reducere a muncii nedeclarate.

In perioada 2005-2009 a condus Directia de analiza de date din cadrul departamentului de lupta antifrauda.

Decizia privind numirea sa in functie a fost publicata joi seara in Monitorul Oficial.