Potrivit CV-ului noului sef al ANAF, Daniel Diaconescu,publicat luni de Finante, acesta are 8 ani de experienta in SRI, ca ofiter in cadrul Directiei de combatere a criminalitatii transfrontaliere. Principalele sale activitati si responsabilitati vizau domeniul prevenirii si combaterii criminalitatii economico- financiaredar si in zona prevenirii si combaterii coruptiei

Daniel Diaconescu, noul sef ANAFFoto: mfinante.ro

Diaconescu si-a inceput activitatea ca cercetator la SC Automobile Dacia SA, unde a lucrat intre 2005 si 2006, dupa care a fost recrutat de SRI. De la SRI s-a mutat la Guvern, unde s-a ocupat de coordonarea Autoritatii Nationale de Control in domeniul financiar vamal, dupa care, din 2005 pana in 2009, a fost director al Directiei de culegere si analiza de date de la Departamentul de lupta Antifrauda din cadrul cancelariei primului ministru Calin Popescu Tariceanu. Principalele activitati si responsabilitati in aceasta functie au fost managementul activitatii de colectare a datelor si informatiilor necesare combaterii fraudarii asistentei financiare comunitare.

In perioadele mai-decembrie 2007 si mai-decembrie 2009, a mai fost consilier personal in Ministerul Justitiei., iar din decembrie 2009 pana in prezent, il regasim in Agentia Nationala de Administrare Fiscala ca director general al Directiei generale de informatii fiscale.

Daniel Diaconescu este absolvent al Universitatii Pitesti, Facultatea de Inginerie. In 1996, a obtinut un masterat la aceeasi institutie de invatamant. Are studii post universitare in administratie publica, la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative. A mai absolvit Institutul National de Administratie si Colegiul National de Aparare.

A preluat ca interimar conducerea ANAF, pe 12 februarie 2016, in urma scandalului in urma caruia fostul sef ANAF, Gelu Diaconu, a fost nevoit sa plece.