Intr-un mesaj comun al celor doua asociatii bancare- Asociatia Romana a Bancilor si Consiliul Patronatelor Bancare- reprezentantii comunitatii institutiilor de credit solicita Parlamentului "asigurarea unui dialog real si constructiv in vederea aducerii Legii la o forma care sa corespunda cadrului legislativ existent, recomandarilor Administratiei Prezidentiale cuprinse in cererea de reexaminare, avizului Bancii Centrale Europene si a pozitiei exprimata de Comisia Europeana". Reamintim ca in ultima sedinta a comisiilor senatoriale a fost mai mult circ decat discutii tehnice, pe date, cifre si riscuri.

Pozitia celor doua asociatii profesionale, asa cum rezulta din comunicat, a fost inaintata "autoritatilor romane si organismelor internationale referitoare la Proiectul de Lege privind darea in plata".

Comunitatea bancara solicita Parlamentului Romaniei asigurarea unui dialog real si constructiv in vederea aducerii Legii la o forma care sa corespunda cadrului legislativ existent, recomandarilor Administratiei Prezidentiale cuprinse in cererea de reexaminare, avizului Bancii Centrale Europene si a pozitiei exprimata de Comisia Europeana.

De asemenea, mai precizeaza comunicatul, comunitatea bancara din Romania considera ca se impune devansarea termenului de intrare in vigoare a Legii 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice. Avantajul major al legii privind procedura insolventei persoanelor fizice fata de legea privind darea in plata este ca dupa insolventa debitorul persoana fizica de buna credinta poate ramane in posesia bunului imobil care este adus in garantie, pe cand darea in plata inseamna pierderea locuintei de familie/ terenului. "

Citeste in atasament asdresa comuna a ARB si CPBR

sau

Citeste Circul de la sedinta de miercuri a comisiilor reunite.