UniCredit Bank testeaza in cadrul agentiilor proprii un nou produs de creditare imobiliara, care prevede darea in plata, ca urmare a preconizatei aprobari de catre parlamentari a actului normativ care va reglementa pe piata bancara romaneasca conceptul de "datio in solutum", scrie publicatia electronica Bankingnews.ro. Noul credit ipotecar este disponibil in lei si se diferentiaza fata de imprumutul standard nu numai prin optiunea pe care clientul o are de a da in plata bunul imobil in cazul in care nu-si mai poate plati ratele, ci si prin valoarea avansului, care difera in functie de destinatia imprumutului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, avansul ajunge la 25% pentru cumpararea primei locuinte si la 35% pentru cumpararea unei noi proprietati, a unei case de vacanta sau a unei locuinte care urmeaza a fi inchiriata.

Totodata, noul produs de finantare are si costuri mai mari decat creditul ipotecar standard cu peste un punct procentual. Comisioanele de analiza si de administrare a creditului sunt similare.

"Pentru moment, clientii gasesc in reteaua noastra de sucursale aceeasi oferta de credite pentru achizitia de imobile pe care o cunosc deja: credite cu avans minim de 15%, cu valori maxime de pana la 250.000 de euro sau echivalent lei si perioade de maxim 35 de ani, in functie de valuta creditului", au specificat oficialii UniCredit Bank, la solicitarea publicatiei online.

"Produsul la faceti referire nu este in acest moment disponibil clientilor. Este un produs pe care l-am proiectat pentru a asimila evolutiile legislative actuale, dar care se afla inca in proces de calibrare si care mai poate suferi schimbari si ajustari, iar diseminarea sa in reteaua de sucursale reprezinta exclusiv un exercitiu pentru situatia in care implementarea unei noi oferte ar deveni necesara. Asa cum am anuntat si in trecut, contextul legislativ incert ne determina sa luam in calcul si sa testam diverse scenarii, fara ca acest lucru sa insemne insa o schimbare de facto a ofertei noastre pentru clienti", au mai precizat reprezentantii UniCredit Bank.