Doua noi taxe din zona jocurilor de noroc  au fost adaugate in nomenclatorul impozitelor si taxelor platite la buget/ In acest moment, nomenclatorul cuprinde 71 de taxe si contributii ce se achita in contul unic

de Dan Popa     HotNews.ro
Joi, 24 martie 2016, 9:14 Economie | Finanţe & Bănci

In Monitorul Oficial de marti, 22 martie 2016, a fost publicat ordinul ANAF prin care se adauga in nomenclatorul impozitelor si taxelor platite la buget doua noi taxe din zona jocurilor de noroc. Cu aceasta ocazie se reactualizeaza si formularul 100 privind impozitele declarate la buget respectiv formularul 710 Declaratie rectificativa. In acest moment, nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat ce se achita in contul unic cuprinde un numar de 71 de taxe si contributii.

Ordinul Presedintelui ANAF de care ne ocupam azi se evidentiaza prin suplimentarea impozitelor si taxelor achitate in contul unic si prin reaprobarea urmatoarelor doua declaratii: a)    formular 100 privind declararea obligatiilor de plata la bugetul de stat; b)    declaratie rectificativa formular 710.

  •  Ca element de noutate, regasim in acest nomenclator mai multe taxe datorate pentru organizarea si exploatarea jocurilor de noroc cum ar fi taxele de obtinere a licentei, taxele de obtinere a autorizatiei si taxa de acces la jocurile de noroc. Apar si doua taxe noi in legatura cu jocurile de noroc, respectiv taxa de viciu si taxa de videoloterie.
  • Se regasesc, de asemenea, si celelalte impozite datorate la bugetul de stat printre care cele mai uzuale sunt impozitul pe profit, impozitul pe venitul microintreprinderii, accizele, impozitul pe dividend, impozitul pe venitul din salarii etc.
  • Cu aceasta ocazie sunt reafirmate prevederile normative privind termenul de depunere al declaratiei 100 conform numerotarii din noul Cod fiscal.
  • In esenta, la o prima analiza nu am observat modificari de termene, acestea fiind aceleasi cu termenele de depunere a declaratiei prevazute anterior.
  • Eventualele erori in impozitele si taxele declarate prin formularul 100 se pot rectifica in baza declaratiei rectificative 710.
  • Aceasta se depune cand contribuabilul considera ca sunt erori aferente impozitelor datorate la bugetul de stat sau in cazul in care instantele de judecata stabilesc venituri sau diferente de venituri de salarii.
  • Desigur, pot fi rectificate numai acele impozite declarate initial.
  •  Ambele formulare se pot depune la autoritatea fiscala competenta intr-unul din urmatoarele moduri: a. la registratura organului fiscal; b. electronic, prin transmitere la distanta. Material realizat cu sprijinul consultantului fiscal Adrian Benta.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

1638 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri