ProCredit Bank, singura banca cu actionariat 100% german din Romania, sustine dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii de 14 ani. Banca ofera acestora servicii bancare de inalta calitate si facilitati inovatoare de finantare, prin implicarea activa intr-o serie de parteneriate cu institutii financiare europene. Noua facilitate de creditare InnovFin, acordata intreprinderilor inovatoare mici si mijlocii in exclusivitate de catre ProCredit Bank, in parteneriat cu Fondul European de Investitii, se incadreaza in acelasi tipar cu care banca si-a obisnuit clientii. Acordul, semnat in luna ianuarie a acestui an, este caracterizat de conditii avantajoase pentru client si de orientare spre introducerea plusului valoare in activitatea acestuia.

ProCredit BankFoto: webPR.ro

Recunoscand importanta rolului IMM-urilor in cadrul sistemului economic, banca a oferit in ultimii ani acces la o serie de facilitati atractive de creditare similare, in parteneriat cu Fondul European de Investitii. Printre acestea se numara programul JEREMIE, ale carui rezultate au demonstrat interesul ridicat al antreprenorilor pentru dezvoltarea afacerilor lor. ProCredit Bank a sustinut prin intermediul acestui program 300 de intreprinderi mici si mijlocii, din 2013 pana in prezent, acordand credite in valoare totala de aproximativ 40 milioane de euro. Prin noul acord se extinde astfel seria de parteneriate incheiate in ultimii ani intre ProCredit Bank si institutiile financiare europene, al caror rezultat concret s-a transpus in cresterea performantei IMM-urilor de pe piata nationala.

Prin participarea la Programul Cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare si Inovare, sub umbrela Orizont 2020, ProCredit Bank Romania va putea acorda, in urmatorii doi ani, IMM-urilor si companiilor mici cu capitalizare medie (intreprinderi cu pana la 500 de angajati) inovatoare facilitati de creditare in conditii avantajoase. Aceste imprumuturi sunt prevazute cu acoperire de 50% a necesarului de garantii, putand ajunge la valoarea totala de 40 de milioane de euro.

Referindu-se la aceasta noua facilitate de creditare, Mariyana Petkova, Director General Adjunct al ProCredit Bank Romania, a declarat: "Dorim sa informam pe aceasta cale clientii nostri actuali, cat si intreprinderile mici si mijlocii din piata, ca ProCredit Bank este prima banca din Romania care ofera imprumuturi IMM-urilor prin intermediul noului acord de garantare InnovFin. Acest program va stimula ideile inovatoare si investitiile realizate de catre clientii nostri, oferindu-le posibilitatea sa isi sporeasca gradul de competitivitate. De asemenea, sunt eligibile si investitiile in tehnologii ce contribuie la protejarea mediului si in masuri ce vizeaza eficienta energetica, aspecte ce contribuie aditional la cresterea performantei in activitatea desfasurata".

Analizand importanta inovatiei in ecuatia progresului, Mariyana Petkova a concluzionat: "Suntem constienti ca inovatia este aspectul care deseori face diferenta pe piata pentru IMM-uri, dar reprezinta si o prioritate pentru institutia noastra, fiind parte din cultura noastra corporativa. Prin investitiile realizate la nivel intern, prin renovarea si promovarea noului concept de zona de banking deschisa 24 de ore din 24, oferim clientilor nostri accesul la sucursale si agentii dotate cu automate bancare moderne, inovatoare. Speram ca prin puterea propriului exemplu si prin semnarea acordului pentru programul InnovFin, sa incurajam si sa facilitam cresterea investitiilor IMM-urilor in solutii inovatoare".

Pentru mai multe detalii, puteți accesa paginahttp://www.procreditbank.ro/ro/imm-uri/credite-imm-prin-programul-innovfin