Grupul Eurobank anunta numirea lui Philippos Karamanolis in calitate de Presedinte Executiv al Bancpost, subsidiara locala a grupului, si Country CEO al Grupului Eurobank in Romania. Preluarea functiei de catre Philippos Karamanolis va deveni efectiva incepand cu data de 16 mai 2016, fiind subiectul obtinerii autorizarii din partea Bancii Nationale a Romaniei. Acesta il inlocuieste in functie pe George Georgakopoulos care va parasi Romania dupa un an si jumatate de conducere executiva a bancii. Hassiotis rezistase si el numai doi ani la sefia Bancpost.

Philippos KaramanolisFoto: Hotnews

Stavros Ioannou, Deputy CEO al Eurobank Group, i-a urat succes lui Philippos Karamanolis si si-a exprimat aprecierea fata de contributia pe care George Georgakopoulos a adus-o Bancpost: "Dl. Karamanolis detine o experienta bogata in domeniul financiar-bancar si o cunoastere aprofundata a prezentei internationale a Grupului Eurobank ceea ce confera valoare adaugata activitatilor noastre din Romania. Ii dorim mult succes in indeplinirea noilor atributii in cadrul Bancpost. In acelasi timp, ne exprimam deplina apreciere pentru contributia semnificativa pe care Dl. Georgakopoulos a adus-o Bancpost in ultimii ani si in special pentru rolul decisiv in remodelarea Bancpost intr-o banca moderna si profitabila."

Philippos Karamanolis este familiarizat cu activitatea Bancpost, in perioada 2005 - 2008 ocupand pozitia de Vicepresedinte Executiv in cadrul bancii. De atunci, a fost Presedinte al Comitetului Executiv al Eurobank Serbia, cu rol determinant in consolidarea Eurobank ca banca sistemica in Serbia, o banca de top ce detine o pozitie cheie in industrie in majoritatea segmentelor de business.