Radu Craciun, de doi ani economist sef al BCR, a fost validat ca Presedinte Director General al BCR Pensii, inlocuindu-l astfel pe Lucian Anghel, care a preluat conducerea executiva a BCR Banca pentru Locuinte. Craciun este si presedinte al Asociatiei Analistilor Financiari Bancari din Romania (AAFBR), fondatorul Asociatiei Administratorilor Independenti, dupa ce timp de 10 ani a coordonat departamentele de analiza si cercetare piata de capital de la ABN AMRO Securities (Romania) si ABN AMRO Bank (Romania), de unde a plecat ca director adjunct la Eureko, administrator a doua fonduri de pensii private.

Radu CraciunFoto: Arhiva personala

"Ma bucur ca am posibilitatea de a folosi la un alt nivel experienta acumulata in cei 6 ani in care am contribuit la consolidarea sistemului de pensii private din Romania. Sunt onorat sa ma alatur colectivului din BCR Pensii, o echipa de oameni foarte valorosi, impreuna cu care imi propun sa ramanem un jucator activ si un partener de incredere, pe termen lung, pentru clientii nostri", a spus Radu Craciun.

Cele doua fonduri de pensii private administrate de BCR Pensii (Pilon 2 si Pilon 3) aveau la sfarsitul lunii februarie 2016 o valoare a activelor nete administrate de 1,78347 mld lei, in crestere cu cca 26,70% fata de luna februarie 2015 si administra conturile de pensie privata a 667,896 participanti.

Fondul de Pensii Facultative BCR Plus administrat de BCR Pensii a inregistrat la finalul lunii februarie 2016 fata de aceeasi perioada a anului trecut, cresteri la nivelul activelor nete cu cca. 19,40% (cu 3 procente peste media pietei), cresteri ale cotei de piata din active nete cu 2,75% si la nivelul numarului de participanti, care a ajuns la 116.203 (cu cca. 16% mai mult fata de aceeasi perioada din 2015).

In ceea ce priveste numarul clientilor noi din ultimul an fata de numarul clientilor noi din anul anterior, care au optat pentru o pensie facultativa, BCR Plus a crescut cu 22,16% (calculele fiind raportate la sfarsitul lunii februarie al fiecarui an luat in considerare). BCR Plus a inregistrat si o crestere cu 5% a cotei de piata in ceea ce priveste numarul total de participanti, acesta fiind de 29,86% in februarie 2016.

Craciun mai tine si un blog pe care scrie frecvent pe teme ce tin de macroeconomie.