Perechea EUR/RON a testat luni pragul de 4,4800, atingand maximul de o luna, dar a inchis sedinta fara variatie, langa 4,4760. Cotatia medie calculata la pranz de Banca Nationala a indicat un curs de 4,4812 a monedei nationala fata de cea europeana. Euro a continuat si el sa se intareasca fata de dolar inaintea sedintei de joi a BCE pana la nivelul de 1.1333/EUR. Monedele Europei emergente s-au tranzactionat diferit fata de euro marti dimineata. "Ne asteptam ca RON sa inchida in usoara scadere azi", noteaza economistul sef al unei banci comerciale intr-un raport.

Banca Japoniei ar putea „tehnic si teoretic” sa taie rata dobanzii la minus 0.4% de la valoarea curenta de minus 0.1% conform guvernatorului acesteia. Totusi, decizia asteptata pe 28 aprilie dupa intalnirea de politica monetara a bancii va fi greu de luat, oficialii ezitand sa foloseasca acelasi instrument asa curand dupa actiunea din ianuarie. Guvernatorul a subliniat ca un yen excesiv de puternic afecteaza valoarea inflatiei si are impact asupra increderii si a activitatii mediului de afaceri.

Datele pubicate de ZEW arata ca sentimentul economic s-a imbunatatit in Germania in aprilie, indicele care urmareste evolutia acestuia atingand 11.2 puncte de la 4.3 puncte raportate in martie si peste cele 8.0 estimate. Indicele care masoara perceptia conditiilor curente a fost sub asteptari la 47.7 puncte, coborand de la 50.7 puncte in martie.

Panta curbei randamentelor implicite a crescut usor marti dimineata cu segmentul maturitatilor scurte aproape de 0.15% si cu maturitatile 1M-3M urcand usor in zona 0.40% - 0.55%.

Ministerul Finantelor a imprumutat ieri cu putin peste suma de doua sute milioane lei planuita, in obligatiuni suverane cu maturitate de 11 ani. Guvernul a acceptat un randament mediu de 3.96% si un randament maxim de 3.98%.

Pretul argintului a atins un maxim al ultimelor zece lni la 16.78 dolari pe uncie pe baza cumpararilor din China . Aurul, ajutat de evolutia argintului si de slabiciunea dolarului se tranzactioneaza peste 1,240.00 dolari pe uncie, platina se tranzactioneaza in jurul nivelului 990.00 dolari pe uncie iar paladiul a urcat la 570.00 dolari pe uncie.