Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, ca pentru o eventuala eliminare a impozitului pentru transferul de proprietate in cazul darii in plata este necesara modificarea Codului fiscal printr-o Ordonanta de Urgenta, adaugand ca trebuie analizat in ce masura acest lucru este fezabil, informeaza Agerpres.

Anca Dragu, ministrul FinantelorFoto: Hotnews

Anca Dragu a spus ca a avut marti o discutie cu Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare, care a solicitat Ministrului Finantelor Publice sa elimine din Codul fiscal impozitul pentru transferul de proprietate in cazul legii darii in plata.

"Am avut ieri, intr-adevar, o discutie cu Asociatia, am primit multe e-mailuri, multe solicitari in acest sens (...) Dupa mai bine de un an de dezbatere in Parlament aceasta lege, legea darii in plata, a fost votata fara a avea o prevedere explicita cu privire la taxarea acestei tranzactii. Ca atare, se aplica legislatia in vigoare si anume Codul fiscal care prevede o taxa de 2-3% pentru fiecare tranzactie. Vom analiza propunerea inaintata de catre Asociatie (...) Este vorba de modificarea Codului fiscal. Este o lege organica, modificarea s-ar putea face printr-o Ordonanta de Urgenta si trebuie sa analizam in ce masura acest lucru este fezabil", a precizat ministrul Finantelor Publice, intrebata in acest sens.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a spus ca Executivul va analiza acest lucru "cu celeritatea posibila". "Legea asta a stat in dezbateri publice un an de zile, acest aspect n-a fost luat in considerare pana acum. Sigur ca o sa analizeze si Guvernul cu celeritatea posibila toate aceste discutii, dar va reamintesc contextul si mostenirea pe care o avem in legatura cu aceasta dezbatere", a subliniat Dan Suciu.

Pe de alta parte, intrebata daca MFP a finalizat corespondenta cu notarii privind impozitul pentru darea in plata, Anca Dragu a raspuns: "Am avut aceasta comunicare cu notarii, intr-adevar. Se aplica la valoarea soldului creditului, asa cum este intelegerea conform Codului fiscal".