Ministrul Finantelor: Analizam in ce masura este fezabila eliminarea impozitului pentru darea in plata
Anca Dragu a spus ca a avut marti o discutie cu Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare, care a solicitat Ministrului Finantelor Publice sa elimine din Codul fiscal impozitul pentru transferul de proprietate in cazul legii darii in plata.
"Am avut ieri, intr-adevar, o discutie cu Asociatia, am primit multe e-mailuri, multe solicitari in acest sens (...) Dupa mai bine de un an de dezbatere in Parlament aceasta lege, legea darii in plata, a fost votata fara a avea o prevedere explicita cu privire la taxarea acestei tranzactii. Ca atare, se aplica legislatia in vigoare si anume Codul fiscal care prevede o taxa de 2-3% pentru fiecare tranzactie. Vom analiza propunerea inaintata de catre Asociatie (...) Este vorba de modificarea Codului fiscal. Este o lege organica, modificarea s-ar putea face printr-o Ordonanta de Urgenta si trebuie sa analizam in ce masura acest lucru este fezabil", a precizat ministrul Finantelor Publice, intrebata in acest sens.
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a spus ca Executivul va analiza acest lucru "cu celeritatea posibila". "Legea asta a stat in dezbateri publice un an de zile, acest aspect n-a fost luat in considerare pana acum. Sigur ca o sa analizeze si Guvernul cu celeritatea posibila toate aceste discutii, dar va reamintesc contextul si mostenirea pe care o avem in legatura cu aceasta dezbatere", a subliniat Dan Suciu.
Pe de alta parte, intrebata daca MFP a finalizat corespondenta cu notarii privind impozitul pentru darea in plata, Anca Dragu a raspuns: "Am avut aceasta comunicare cu notarii, intr-adevar. Se aplica la valoarea soldului creditului, asa cum este intelegerea conform Codului fiscal".

“Oglinda fermecată” a autorităților ne spune povestea noastră de anul acesta. De fapt, Comisia de Prognoză o spune pentru buget
O copie din secolul XVI a lui „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume, a fost recuperată de poliția italiană / Povestea din spatele operei de artă
Vaccinarea în universități. Rectorul UBB: Platforma de programări este făcută fără cap, o catastrofă. Ne transformă în call center / Rectorul Universității București: Există și o mare inechitate
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
care intelegere??? unde apare in codul fiscal asa ceva??
in primul rand darea în plată se poate efectua fară existenţa unui preţ, când, de pildă, o obligaţie de a face este stinsă prin plata unui lucru; acest lucru este imobilul / terenul - logic si mai mult decat atat impozitul se aplica la valoarea imobilului/terenului in cauza conform fie actului de VC initial fie grilei notariale- fatuca asta e lovit rau rau de tot de prostie si retardenie!
Numai la noi se poate ca parlamentul sa instige la nerespecarea contractuala. Ce are statul sa se bage intre intelegerea dintre doua parti , in afara faptului ca daca cineva nu respecta legea de ce nu vine sa il aresteze . Vine parlamentul ca in prostia omeneasca si da o lege sa-i scuteasca pe scutiti de scutire . Un destept arunca o piatra in fantana si zece prosti se chinuie sa o scoata . Acesti desteptii de zamfir si piperea fac o lege mai incurcata decat itele unui razboi de tesut. Mare-i gradina Domnului si multi prosti are in ea.