Vasilescu: Capitalul bancilor a inceput sa scada de la publicarea Legii privind darea in plata; nu stim pana unde va scadea
"Sunt calcule facute cu cifrele in fata, cu legile in fata, si s-ar putea sa vedem cum bancile vor fi constranse tot mai mult sa aduca de afara capital", a mai adaugat consilierul pe probleme de strategie al BNR, care a precizat ca vorbeste in nume personal, si nu exprima opinia BNR.
Potrivit acestuia, discursurile anti-banci sunt, de fapt, un discurs anti-national.
"Astazi, intr-un discurs public, excesiv de populist, auzim vorbe de genul "sa nu ne purtam cu manusi cu bancile, putem sa le fortam cat vrem, pentru ca nu o sa plece cainele de la macelarie". Este expresia cea mai anti-nationala pe care cineva o poate rosti si pe care cineva o poate auzi", a mai spus Vasilescu.
Legea privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credit a fost publicata in Monitorul Oficial in data de 28 aprilie si a intrat in vigoare pe 13 mai.
Conform acesteia, orice persoana fizica, consumator, care are un credit garantat cu ipoteca cu o valoare mai mica de 250.000 echivalent euro la momentul contractarii, poate opta sa predea casa bancii in schimbul stergerii creditului ramas de plata, printr-o notificare transmisa institutiei de credit in acest sens.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Eu deja aprind o lumanare.
S-a evaporat?
Era volatil? :)
hi hi hi hi hi
Sa ma explic...
Calculele voastre abracadabrante si care n-au nici o legatura cu realitatea nu sunt capital.
Sunt doar niste cifre inventate care aproximeaza o situatie.
Dar nu sunt capital!
Chiar luind in considerare aberatiile din sistemul bancar, "capitalul" ala a fost mult supraestimat de proprii evaluatori. Atunci cand ati dat imprumut 80.000 de euro pentru o cosmelie de 20.000.
Carevasazica n-a existat niciodata!
Pe de alta parte, treaba asta cu "capitalul" explica si de ce au sarit toti bancherii de fund in sus.
Problema nu era numarul infim de cereri de dare in plata, problema voastra era formula nefericita cu care va calculati voi "capitalul".
Care, dupa cum am spus deja, e volatil...
Mai aveti nedumeriri domnu' bancher?
Bunul simt ... economic, ce spune? ;)
Bine, in mod normal capitalul bancii ar trebui sa fie strict banii proprii firmei plus eventual profitul neinvestit. Cum insa bancherii se joaca de-a Dumnezeu si creeaza bani din nimic, se pare ca s-au si dedulcit la banii virtuali. Domnul Vasilescu prin aceasta declaratie nu face decat sa spuna ca bancile procedeaza ilegal folosindu-se de banii creati din nimic ca de propriul capital, cand, normal ar fi sa nu se atinga de ei! Deci practic in direct, domnul Vasilescu recunoaste ca nu respecta legea!
Alt motiv sa scada "capitalul" din cauza DIP nu exista!
si cine spune asta?BNR-ul...
daca zicea bcr,brd,etc mai ascultam cu o ureche,dar asa o sa ascult cu toate trei,de acum incolo,ce zice BNR-ul nostru national si drag,scutul care protejeaza Tara si garantii ei;adica bancile
si de fapt ce are lege aia cu capitalul bancilor?si cum a inceput,miraculos,sa scada?
pt cei cu ''adecvarea capitalului'' si alte bulsituri:
stim ca ne indreptam catre o societate fara bani lichizi,unde totul apare/dispare ca prin minune,insa deocamdata,banul/aurul e baza.ce fac nenii astia
face sa rada si un papuas fara minime cunostinte financiare.
prea ca la tara,mai taie din ele,da-le dracu'
Ai un credit si intarzii 2-3 zile cu rata? Incep telefoanele si amenintarile.
Ai avut credit in franci elvetieni? Pai te-au f...t bancile de nu te-ai vazut, ai platit de-a bani de ti-a iesit pe nas iar bancilor nici ca le-a pasat!
In concluzie, de ce as plange de mila bancilor? Ca nu inteleg. Biciul pe ei, nene, fara nici un fel de mila! La cat au supt pana acum sunt ca niste capuse umflate!
Cat despre capitalul bancilor, nu pot decat sa ma bucur: daca acesta scade, atunci au sa mai creasca dobanzile la depozite.
Deci national este sa privesti cum politicienii fura prin Bancorex si banii din Bancorex sa-i plateasca poporul!
National este sa-i albesti banii din Crescent lui Voiculescu!
Mie mi se pare ca exact anti-nationala a fost conducerea BNR! Prin actiunile ei a fost corupta, pro-rusa, pro-PSD.
BNR o portiune dintr-o mare mafie!
declaratii mincinoase si vadit in interesul bancilor si in defavoarea cetatenilor romani .
Da te plangi de dobanda la credite, de inflatie, de restu
Ce vrei? Ori una, ori alta?
Nu poti avea dobanzi mari la depozite si mici la credite...sunt corelate.
Sau poate isi exporta capitalul? Nu inteleg ce se intampla cand raman si cu casele si cu actualul capital de lichiditati.
Oricum se pare ca tot guvernul o sa dea o mana de ajutor si or sa cumpere toate aceste locuinte care vor fi apoi trecute in fondul de locuinte de serviciu ptr functionari.
in rest BNR...tot o banca e si ea pina la urma. Poate pleaca si Isarescu acum ca a iesit pata de rompetrol la suprafata!
se da o lege impotriva unei banci.. nicio problema iese isarescu si zice ca nu e buna
se castiga un proces impotriva unei banci... nicio problema iese vasilescu si zice ca nu e buna treaba, ca se stabileste un precedent..
lasa ca BNR-ul se pricepe la batut monezi cu fosti legionari...
oare cat e comisionul lunar virat de bancheri catre BNR... ca bancile sa faca ce vor in romania ?
intrebare de baraj :-)
Sau, cumva, vrea sa spuna ca ar scadea actiunile pe bursa? Asta da, se poate. Si asa ar fi pentru ca a aparut un factor de risc in plus.
Sa aduca de afara capital? Pai atunci art trebui cineva sa investeasca in aceste banci. Si de ce ar investi? Parca mai curand va fi rost de achizitii si fuziuni pe piata bancara.
BCR de pilda? Doar Erste, cand au cumparat BCR habar nu aveau cum se gestioneaza o banca cu o activitate de genul BCR... Dar cine ar cumpara? Altfel, exista N bacutze micutze care merg cam prost, dar nu reusesc actionarii sa le vanda cu cat ar vrea ei.