Finantele lanseaza o emisiune speciala de titluri de stat cu valoare de 100 de lei, scadenta in 2018
Cum pot fi achizitionate titlurile de stat:
1. Cumparatorii se prezinta la una din bancile care distribuie emisiunea de titluri de stat si precizeaza numarul de titluri de stat pe care le doreste sa le cumpere. Prezinta ofiterului bancar documentele de identificare (carte de identitate, pasaport, etc) si dovada platii titlurilor de stat (in cazul in care plata s-a facut printr-o alta banca).
2. La subscriere, cumparatorii sunt obligati sa ofere datele contului bancar personal sau, in cazul in care nu au un cont bancar deschis, sa deschida unul la oricare banca.
3. Dupa realizarea subscrierii, ofiterul bancar va inmana investitorului doua exemplare ale formularului de subscriere.
4. Cumparatorul va verifica datele preluate in formularul de subscriere: datele de identificare, numarul de titluri subscrise si contul bancar in care se vor efectua platile de principal si dobanda aferente titlurilor detinute.
La subscrierea titlurilor de stat prin bancile intermediare nu vor exista costuri pentru cumparatori.
MECANISMUL DE LISTARE SI DE TRANZACTIONARE A TITLURILOR DE STAT
Titlurile se pot tranzactiona pe piata secundara administrata de BVB printr-un mecanism similar cu prima emisiune din anul 2015.
Cumparatorii care doresc vanzarea titlurilor inainte de scadenta, le pot vinde oricand prin bancile intermediare, care furnizeaza cotatii zilnice de pret.
Dobanzile si castigurile de capital realizate din detinerea si tranzactionarea titlurilor emise de Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice sunt venituri neimpozabile.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Da' pierderile?! Le impozitati?! Adica invers - sa ne dati inapoi macar 25% din dobanda negativa...
Puteti sa puneti in articol cateva informatii suplimentare? Vreau sa stiu randamentul (dobanda), daca se poate un link de pe site-ul M. Finante sau de la vreo banca.
Multumesc!