Buget dublu pentru investitii al Raiffeisen Bank in 2016. Patru euro din 10 alocati investitiilor se duc catre "identificarea nevoilor clientelei si adaptarea produselor si serviciilor"
Anul trecut bugetul de investitii al Raiffeisen Bank a fost de putin peste 16 milioane de euro (74.19 milioane de lei).
Anul trecut, Raiffeisen isi bugetase pentru "clienti si dezvoltarea afacerii" 22,9 milioane lei, suma aproape triplandu-se in acest an. La capitolul simplificare anul trecut fusesera prevazute 5,79 milioane de lei; infrastructura si administrarea afacerii -40,709 milioane lei ; reglementari legale si sectoriale - 4,79 milioane de lei.
Prin simplificare, oficalii Raiffeisen Bank spun ca e vorba de identificarea si implementarea acelor metode care permit simplificarea continua a proceselor si activitatilor interne.
Austriecii au venit in tara cumparand in 2011 Banca Agricola, o institutie de credit cu 3.500 de angajati, care ajunsese intr-o situatie dificila si fusese scoasa la privatizare dupa ce statul intervenise si preluase portofoliul de neperformante.
Banca Agricola a fuzionat cu subsidiara Raiffeisen in iunie 2008, fiind creata astfel Raiffeisen Bank, o institutie de credit care s-a instalat direct pe pozitia a patra in ierarhia dupa active a bancilor.
Austriecii ajunsesera in perioada de boom chiar pe pozitia a treia in sistemul bancar, dar ulterior banca a pierdut cota de piata, in conditiile in care a incetinit motoarele creditarii in anul 2008, considerand ca riscurile sunt prea mari, in timp ce majoritatea competitorilor erau inca cu piciorul pe acceleratie
Raiffeisen Bank a raportat un profit net de 98 milioane anul trecut, in coborare cu 13% de la 113 milioane euro in 2014, pe fondul scaderii veniturilor, care au fost afectate de dobanzile mici, si al cheltuielilor in urcare. Creditele nete s-au majorat cu 5%, la peste 2 miliarde de euro, in timp ce activele bancii au crescut cu 8%, pana la 6,5 miliarde euro.
Steven van Groningen, actualul CEO al Raiffeisen Bank conduce banca din 2002, fiind unul dintre cei mai longevivi executivi bancari locali. Numele lui este vehiculat in soapta prin anumite cancelarii ca fiind posibil viitor guvernator al Bancii Nationale.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
Noi avem acum dobanzi pasive de 1% si active de 11-12%. Ecartul dintre ele e imens.
Bagati minusuri!
1. Online banking - Citat de pe site-ul bancii: Cat timp este disponibil serviciul Raiffeisen Online?
Serviciul Raiffeisen Online este disponibil 24h/24* oriunde in lume, accesand pagina www.raiffeisenonline.ro.
* cu exceptia perioadelor de mentenanta planificate si a perioadei de indisponibilitate, in care aveti posibilitatea de a ordona si vizualiza tranzactii, fara ca banca sa aiba obligatia de a le procesa pe conturi. In prezent perioada de indisponibilitate este stabilita pentru intervalul orar 23:50 – 6:30; tranzactiile ordonate in aceasta perioada vor fi procesate si evidentiate pe conturi in aceeasi zi, incepand cu ora 06:30 .
Succes daca incercati sa faceti o plata si va aflati pe alt fus orar!
2. Plati online cu cardul - citat de pe site-ul bancii: Practic, realizezi cumparaturile pe Internet din 3 pasi simpli:
1. Platesti cu cardul Raiffeisen Bank
2. Primesti parola unica pe telefonul mobil
3. Finalizezi tranzactia introducand parola pe site-ul comerciantului.
in absenta telefonului mobil (baterie, semnal, etc.) platile nu se pot efectua. Metoda alternativa? Banca se gandeste ...abia acum, dupa introducerea noului sistem!
Traiesc cu senzatia ca cei care sugereaza/implementeaza asemenea proceduri ori traiesc intr-un univers paralel ori nu folosesc serviciile bancii!
Toate cele bune.
Nu mai cheltiti oameni buni banii pe marketing! Mereti de fraieriti pe altii ca p-aci vi s-o dus buhul!
La ING soldul contului e afișat la fiecare tranzacție, la Raiffeisen ai nevoie de interogarea contului.
Mai vedem la anul si peste 2 ani!
Spor la treaba!
Keep in touch!
din ceea ce stiu despre aceasta banca si daca imi aduc bine aminte au fost extrem de lungi negocierile de preluare-cumparare si practic procedurile au inceput cam de prin 1998, 1999 daca nu ma insel...