"Spatiile ANAF nu sunt chiar ceea ce ne dorim sa fie si atunci plata online este unul din elementele care ar putea degreva ghiseele. Si degreveaza atat functionarul ANAF care nu ar mai fi nevoit sa stea sa manipuleze hartii, cat si contribuabilul care nu ar trebui sa se deplaseze la ghiseu cu hartii si cu bani cash la el. Aici trebuie sa fim cinstiti si sa recunoastem ca exista si o inertie a contribuabilului care, desi ii este destul de greu sa vina in sediul ANAF si sa piarda cateva ore sau minute pentru plata si depunerea unor declaratii", a spus luni seful ANAF, Dragos Doros.

Dragos Doros, presedinte ANAFFoto: NNDKP

Ei bine, a continuat acesta, inertia asta trebuie invinsa si asta se face prin educatie si trebuie in termenii cei mai pozitiv sa-i ajutam pe oameni sa se alinieze noilor posibilitati de plata. Mai exista si spatiul virtual privat, adica vreau sa spun ca teoretic noi suntem in totalitate pregatiti cu anumite instrumente in online pentru persoanele fizice. In realitate insa ii gasim pe oameni tot la ghiseu.

Luni s-au implinit 5 ani de la lansarea ghiseul.ro, ocazie cu care principalii jucatori au marcat printr-o conferinta de presa evenimentul.

"O companie de utilitati de pilda poate veni oricand in Ghiseul.ro. Ar fi foarte binevenita, a spus si ministrul Marius Bostan, de la Comunicatii. Nu exosta niciun impediment ca o asemenea companie sa nu se integreze in sistem. La fel si o universitate care percepe taxe, si ea ar putea veni. Ii asteptam si pe furnizorii de utilitati si pe universitati !", a spus luni Bostan.