In legatura cu o presupusa verificare a DIICOT in legatura cu Banca Comerciala Romana, asa cum a fost facut public in aceasta dimineata de catre mass-media, va transmitem detaliile spetei, care clarifica situatia reala. Banca Comerciala Romana nu a fost citata pana la aceasta data, in nici un dosar penal pentru vreo fapta retinuta in sarcina sa. Mentionarea sintagmei de "spalare de bani" reflecta o plangere facuta cu rea credinta de catre un denuntator implicat in cauza (Insolvency Recovery Solutions SRL), care a incasat nejustificat de la BCR aproximativ 1 mil EUR, in calitate de proprietar al unei creante reprezentand onorariu executor judecatoresc.

BCR s-a aflat intr-un litigiu cu denuntatorul, iar contestatia bancii a fost admisa definitiv, cel in cauza avand de restituit bancii suma incasata nejustificat, precum s-a aratat mai sus. BCR a formulat cerere de insolventa impotriva denuntatorului, pentru recuperarea sumei, iar acesta s-a sustras obligatiilor de restituire, schimbandu-si sediul si inregistrand o alta cerere de insolventa la o alta instanta din tara.

BCR se afla intr-un proces perfect legal de recuperare si vanzare a garantiilor imobiliare (cladiri, terenuri, etc.) aferente unui credit neperformant acordat pentru dezvoltarea proiectului turistic Silver Mountain din Poiana Brasov.

Actiunile reclamate (adjudecare imobile ipotecate in favoarea bancii in contul creantelor pe care banca le avea impotriva debitorului) au fost desfasurate in integralitate cu respectarea dispozitiilor legale, in cadrul derularii procedurii de insolventa si in scopul recuperarii creditului neperformant inregistrat de BCR;

Toate contestatiile formulate de denuntator impotriva actelor indeplinite in cadrul procedurii de insolventa au fost supuse controlului judiciar fiind respinse definitiv;

Regretam situatia reflectata incorect.

Aceasta a fost cauzata de faptul ca BCR nu a fost parte in litigiul solutionat de Curtea de Apel Bucuresti, pentru a formula eventuale aparari in cauza.

Solicitam responsabilitate in interpretarea unor detalii incomplete si formulari neclare.