Ministerul de Finante are in intentie infiintarea functiei de economist sef al institutiei, un post de secretar de stat pentru Afaceri europene, dar si o Directie de analiza bugetara, a spus marti ministrul Anca Dragu, la o conferinta de secialitate.

Anca Dragu, fost ministru al FinantelorFoto: Hotnews

Noul post de secretar de stat va coordona activitatea privind afacerile europene, ca urmare a desemnarii Romaniei sa exercite presedintia Consiliului Uniunii Europene in 2019. Acesta va trebui sa conduca si sa coordoneze dialogul cu celelalte institutii europene -Comisia, Parlamentul European, Consiliul European - in cadrul procesului decizional. "Pentru a ne pregati avem nevoie de specialisti si de studii care sa ne ajute in acest demers. Trebuie, de asemenea, sa avem capacitatea de analiza si raspuns la analizele FMI", a explicat Dragu.

"Am introdus o prezentare a saptamanii in care fiecare reprezentant din minister e invitat sa prezinte un subiect la care lucreaza, un subiect pe care il considera necesar pentru a fi impartasit. Am participat si eu la acest program, care are un mare succes si speram sa-l continuam. Avem de asemenea cateva schimbari care vor fi implementate in scurt timp: infiintarea unui post de secretar de stat care sa coordoneze afacerile europene. De asemenea avem in vedere infiintarea unei Directii de analiza si cercetare in domeniul finantelor publice, condusa de un economist sef, asa cum au si alte tari europene sau cum are BNR si va avea atributii referitoare la prognozarea veniturilor bugetare", a mai explicat ministrul Finantelor.