Incepand de vineri, 1 iulie, cateva sute de inspectori din toate cele 8 Directii regionale, dar si din structura centrala sunt prezenti pe Litoral, au confirmat pentru HotNews.ro surse apropiate institutiei. Centrul de comanda si coordonare va fi in Constanta, de unde inspectorii Antifrauda vor fi sprijiniti cu analize de risc. "De asemenea, ne orientam consistent si spre petitiile sau sesizarile pe care le vom primi de la cetateni", au mai spus sursele citate. O parte dintre inspectori vor actiona in uniforma, in timp ce altii vor merge in unitati ca si cand ar fi clienti, pentru a vedea comportamentul fiscal al firmelor vizitate.

De sambata incepe desantul Antifraudei pe LitoralFoto: Hotnews

Potrivit surselor citate, nu doar terasele si barurile vor fi controlate, ci si serviciile hoteliere si prestatorii de servicii nautice (inchirieri de jet-sky-uri s.a.)

Antifrauda nu este la prima actiune de acest gen. Reamintim ca anul trecut, in perioada mai-iulie, s-au derulat activitati similare, urmarea lor fiind cresterea sumelor fiscalizate cu circa 2,9 milioane de euro de la doar 13 contribuabili. Atunci, gradul de fiscalizare a veniturilor obținute de pe litoral a crescut in proportii cuprinse in intervalul 18% și 1.532%.