ANAF ia o masura de bun simt, excluzand de pe lista celor care au datorii la buget pe cei care au de primit la randul lor, bani de la stat prin restituire sau rambursare, potrivit unui comunicat de joi al institutiei. Listele debitorilor publicate de ANAF vor avea o nouă coloană denumită "Observații", care va conține precizări privind starea juridică a debitorilor, respectiv insolvență, faliment sau insolvabilitate. Aceste modificări urmează să fie implemetate începând cu lista debitorilor care înregistrează obligatii fiscale restante aferente trimestrului II 2016.

Dragos DorosFoto: Agerpres

Au existat nenumarate situatii in care fie persoane fizice autorizate fie companii aveau de primit bani de la buget mai multi decat datorau, ceea ce ii "arunca" in groapa datornicilor. In plus, pana nu demult, procedura prin care iti recuperai banii era extrem de greoaie si se derula abia dupa ce iti plateai darile.

Corect pana la capat ar fi daca ANAF ar publica si listele cu entitatile la care Statul are de rambursat bani si a intarziat, dar ar fi utopic sa credem ca asa ceva se va intampla curand.